Τι θα γίνει με τους Κύπριους που είχαν εξασφαλίσει θέση σε ΤΕΙ

Τι θα γίνει με τους Κύπριους που είχαν εξασφαλίσει θέση σε ΤΕΙ της Ελλάδας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι έχει αντιμετωπιστεί νομοθετικά από το Υπουργείο Παιδείας καιΘρησκευμάτων της Ελλάδας το θέμα που αφορά στην εγγραφή Κύπριων αρρένων επιτυχόντων, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει θέση σε ΤΕΙ της Ελλάδας το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, δίνεται στους πάνω επιτυχόντες το δικαίωμα εγγραφής στα Πανεπιστήμια στα οποία έχουν, εν τω μεταξύ, ενσωματωθεί οι σχολές των ΤΕΙ, κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020. Το ΥΠΠΑΝ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομερή πίνακα που θα αναγράφει σε ποια Πανεπιστήμια έχουν ενσωματωθεί οι σχολές των ΤΕΙ, στις οποίες είχαν εξασφαλίσει θέση οι άρρενες υποψήφιοι κατά τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018, ώστε να προχωρήσουν με τηνεγγραφή τους στις νέες σχολές.


Αναφορικά με το θέμα της μη παραχώρησης θέσεων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας στις τρεις Μουσικές Σχολές (Μουσικών Σπουδών Κέρκυρας, Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσικών Σπουδών Άρτας), πληροφορούνταιοι ενδιαφερόμενοι ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις του ΥΠΠΑΝ με το Υπουργείο Παιδείας και  Θρησκευμάτων της Ελλάδας για επίλυση του θέματος. Μόλις υπάρξουν νεότερα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. 

Την σελίδα ενημέρωσης των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr