Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο την διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών 2018-2019 στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. πρέπει πραγματοποιήσουν τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας στις γραμματείες των τμημάτων  τους, καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά: 


Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, μπορείτε να την δείτε εδώ.

  1. Αίτηση εγγραφής (εκτύπωση από το site του Υπουργείου Παιδείας),
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας (ΑΔΤ),
  3. Μια (1) φωτογραφία (τύπου ταυτότητας),

αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή στέλνοντάς τα ταχυδρομικώς, από Πέμπτη 20.09.2018 έως και την Πέμπτη 27.09.2018 στη διεύθυνση:

Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας

Γραμματεία Τμήματος …………………………… Τέρμα Μαγνησίας –Σέρρες

Τ.Κ. 62124.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο κάθε φοιτητής θα παραλάβει αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του τον Αριθμό Ειδικού Μητρώου του (ΑΕΜ) από τη Γραμματεία του Τμήματός του.

Χρησιμοποιώντας τον Αριθμό Ειδικού Μητρώου και την ημερομηνία γέννησής του, θα πρέπει να κάνει ενεργοποίηση του λογαριασμού του μέσω του http://egram.teicm.gr/unistudent/ για να παραλάβει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Το όνομα χρήστη και ο κωδικός θα χρησιμοποιείται για την πρόσβασή του στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος και ιδίως στην Ηλεκτρονική Γραμματεία, μέσω της οποίας θα κάνει και τη δήλωση μαθημάτων. 

Οι ημερομηνίες δηλώσεων των μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις Ιστοσελίδες των Τμημάτων.

Όσοι δεν υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά οι ίδιοι οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο:

  1. Αίτηση για εγγραφή (παρέχεται από τις Γραμματείες).
  2. Υπεύθυνη δήλωση (παρέχεται από τις Γραμματείες), στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας (ΑΔΤ).
  4. Μια (1) φωτογραφία (τύπου ταυτότητας).
  5. Απόδοση ΑΜΚΑ. 

Η  Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων 

και Φοιτητικής Μέριμνας

Θεοδωρίδου Μυροφόρα- Ευαγγελία

Καθηγήτρια

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr