Ξεκινούν οι Εγγραφές των Πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Ξεκινούν οι Εγγραφές των Πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr επικοινώνησαν με το Πανεπιστήμιο Πατρών σχετικά με την διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών στις Σχολές/Τμήματα επιτυχίας καθώς στους πρωτοετείς παραμένει άγνωστη η διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η ολοκλήρωση των εγγραφών για τους πρωτοετείς του Πανεπιστημίου Πατρών θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου eggrafes.upatras.gr  από την Τετάρτη, 26.09.2018 στις 09:00 έως και Τετάρτη 03.10.2018.


(Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από νωρίς το πρωί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr και στην συνέχεια για τις επόμενες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές για την έκδιση φοιτητικού πάσου, δηλώσεις μαθημάτων, δηλώσεις συγγραμμάτων, φοιτητικά επιδόματα κτλ). 

  • Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οδηγίες για τις Εγγραφές των Πρωτοετών

Για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι πρωτοετείς φοιτητές, μετά την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του  Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών eggrafes.upatras.gr, για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής τους.

Για τις Ειδικές κατηγορίες νεοεισαχθέντων φοιτητών, Αλλοδαπών-Αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. ενημερωθείτε εδώ.

Η διαδικασία εγγραφής μπορεί να ολοκληρωθεί ηλεκτρονικά, εφόσον ο φοιτητής ακολουθήσει όλα τα στάδια που προβλέπονται και αναρτήσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα. Ο φοιτητής θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη Γραμματεία του Τμήματός του σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, έχοντας μαζί του τον κωδικό αίτησης που λαμβάνει από το σύστημα και την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά του στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης, προκειμένου να παραλάβει τα Πιστοποιητικά / έντυπα που αναφέρονται παρακάτω. Στην περίπτωση που ο φοιτητής δεν ολοκληρώσει όλα τα προβλεπόμενα στάδια και δεν αναρτήσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, θα χρειαστεί να επισκεφθεί τη Γραμματεία του Τμήματός του σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσει την εγγραφή του με το αρμόδιο προσωπικό. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής πρόσβασης, οι φοιτητές μπορούν να εξυπηρετηθούν στο Υπολογιστικό Κέντρο του Τμήματος εισαγωγής τους.

To εγχειρίδιο χρήσης θα είναι διαθέσιμο την Τετάρτη, 26.09.2018 μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, μείνετε συντονισμένοι!

Για υποστήριξη κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνείτε τις ώρες 09.00-15.00 στα τηλέφωνα 2610-962632, 2610-962633 και 2610-962636, όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Τα βασικά δικαιολογητικά που απαιτούνται και πρέπει να αναρτηθούν σε ηλεκτρονική μορφή στην πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών eggrafes.upatras.gr, αλλά επισημαίνεται ότι προβλέπονται επιπλέον κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ανάλογα με την κατηγορία και τον τρόπο εισαγωγής του κάθε φοιτητή:

1. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας,

2. Πιστοποιητικό Γεννήσεως,

3. Φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας

4. Έντυπο στο οποίο να αναγράφεται ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή εξυπηρέτηση όλων των πρωτοετών φοιτητών, ενδέχεται η Γραμματεία του Τμήματός σου να καλεί τους νεοεισαχθέντες φοιτητές σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Πιστοποιητικά / έντυπα που θα παραλάβεις:

Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σου η Γραμματεία του Τμήματός σου θα σου χορηγήσει:

  1. Πιστοποιητικό εγγραφής για κάθε νόμιμη χρήση. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι πιστοποιητικό για συγκεκριμένη χρήση, μπορείς να το ζητήσεις με αίτησή σου την ίδια μέρα στη Γραμματεία. Για το χρόνο και τον τρόπο παραλαβής του θα σε ενημερώσει η Γραμματεία.
  2. Λογαριασμό (κωδικούς) πρόσβασης στις υπηρεσίες τηλεματικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Ευδόξου και απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας
  3. Οδηγό Σπουδών του Τμήματός σου
  4. Ενημερωτικά έντυπα / αιτήσεις και πληροφοριακό υλικό των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών (Σίτιση, Διαμονή, Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, Χορωδία, Χορευτικός Σύλλογος, κ.ά)

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr