Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών για κάθε Τμήμα του ΤΕΙ ΑΜΘ

Ολοκλήρωση εγγραφών πρωτοετών για κάθε Τμήμα του ΤΕΙ ΑΜΘ

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τις ανακοινώσεις των Τμημάτων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών 2018-2019.

Μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών εγγραφών το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα αποστείλει στις γραμματείες των Τμημάτων τους καταλόγους των νεοεισαχθέντων φοιτητών που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφή. Οι εγγραφέντες θα πρέπει να  προσέλθουν στη γραμματεία του Τμήματος που έχουν επιτύχει για ταυτοποίηση και ολοκλήρωση της εγγραφής τους.


  • Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ ΑΜΘ, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιείται από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17  Σεπτεμβρίου 2018, υποχρεωτικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής στη διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την εισαγωγή σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η διαδικασία καταχώρησης στοιχείων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΙ ΑΜΘ/ελέγχου ταυτοπροσωπίας θα γίνει εφόσον ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην εφαρμογή του ΥΠΠΕΘ και αποσταλούν στα Τμήματα του ΤΕΙ ΑΜΘ οι πίνακες εγγραφέντων μετά τις 17 Σεπτεμβρίου

Στη συνέχεια, οι εγγραφέντες/-είσες, προκειμένου να δημιουργήσουν τον απαραίτητο ιδρυματικό τους λογαριασμό  και να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως π.χ. έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, έκδοση κάρτας σίτισης, δήλωση μαθημάτων, δήλωση συγγραμμάτων κ.λπ., θα πρέπει  κατά τις ημερομηνίες 24.09.2018 έως 12.10.2018 να καταθέσουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν  με courier ή με εξουσιοδότηση τα παρακάτω:

  • Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής με ΥΠΟΓΡΑΦΗ
  • Δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Πιστοποιητικό Γεννήσεως (Μόνο για τους άρρενες όπου θα φαίνεται ο αριθμός μητρώου αρρένων απαραίτητος για την αναβολή στράτευσης).
  • Βεβαίωση ΑΜΚΑ – Υπεύθυνη Δήλωση

Στην περίπτωση που τα παραπάνω  αποσταλούν με courier, θα πρέπει να συνοδεύονται από σχετική Αίτηση, με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη Δημόσια Αρχή. (Υπόδειγμα Αίτησης)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Τ.Κ. 65404 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2510 462 141, 2510 462142

FAX: 2510462348

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων

Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 τα μαθήματα ξεκινούν στις 1.10.2018

e-Υπηρεσίες

Σημαντικός αριθμός διαδικασιών συνδέονται με τη φοίτηση και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα από εφαρμογές του Τ.Ε.Ι. ή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όλες οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες με τους ίδιους κωδικούς (username & password). Για λόγους ασφάλειας οι κωδικοί πρόσβασης είναι μυστικοί και αυστηρά προσωπικοί για κάθε φοιτητή και φοιτήτρια.

Η παραλαβή των κωδικών από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες γίνεται κατά την εγγραφή στο Τ.Ε.Ι. (ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ E-MAIL ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ  ΕΓΓΡΑΦΗ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα δύο παραπάνω στοιχεία (username & password) είναι αυστηρώς προσωπικά, καθώς με αυτά οι φοιτητές/τριες αποκτούν πρόσβαση και αναγνωρίζονται ως χρήστες (login) σε μία σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Τ.Ε.Ι. και του Υπουργείου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι φοιτητές/τριες να τα διατηρούν μυστικά και να τα απομνημονεύουν ή να τα καταγράφουν με τρόπο που να καθιστά δυνατή την επανάκτησή τους.

Εγγραφή στα μαθήματα του Α΄ εξαμήνου

Η εγγραφή των πρωτοετών στα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (θα δείτε ανακοίνωση στο site του Τμήματος) – το οποίο ορίζεται από κάθε Τμήμα και ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ηλεκτρονικά. Η εγγραφή στα μαθήματα αποτελεί διαδικασία που ακολουθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με την έναρξη κάθε εξαμήνου. Υποβάλλεται ηλεκτρονικά η δήλωση προτίμησης μαθημάτων μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας.

Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Μηχανολόγων Μηχανικών

Οι επιτυχόντες/ουσες των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους (έως τις 17.9.2018) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, οφείλουν να καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος τα εξής συμπληρωματικά δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους και να δημιουργήσουν τον απαραίτητο ιδρυματικό τους λογαριασμό, κατά τις ημερομηνίες 24.09.2018 έως 08.10.2018 (αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση ή να αποστείλουν με courier/ταχυδρομείο):

  • Εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αν αποσταλεί, θα πρέπει να είναι θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής)
  • Απλό Ευκρινές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή όπου δεν υπάρχει διαβατήριο
  • Μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας
  • Πιστοποιητικό Γέννησης (μόνο για τα αγόρια)

Για εγγραφή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ορίζεται για τους εν λόγω εισαχθέντες, καταληκτική προθεσμία εγγραφής, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη

Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Αίτηση για εγγραφή

- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων της ηλεκτρονικής αίτησης από τη Γραμματεία του Τμήματος, θα υπάρξει ανακοίνωση για το πώς ο/η φοιτητής/τρια θα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του/της και θα αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης για τις ακαδημαϊκές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, (έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, κάρτας σίτισης, δήλωση μαθημάτων, δήλωση συγγραμμάτων κ.λπ.).

Για τους/τις Κύπριους/ες εισαχθέντες/είσες θα υπάρξει ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες.

Ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων σε όλα τα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. ορίζεται η Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

Οι φοιτητές που έχουν κάνει την ηλεκτρονική εγγραφή για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Επίσης θα πρέπει να καταθέσουν στη Γραμματεία

  • ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
  • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  • ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι ημερομηνίες που θα γίνεται η ταυτοπροσωπία θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία μετά τις 17/9/2018.

Τμήμα Νοσηλευτικής

Σύμφωνα με τo με αριθμ. πρωτ. Φ.251/149312/Α5/11-9-2018 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται ως καταληκτική προθεσμία, για την εγγραφή των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς τη χρήση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άλλων αντικειμενικών δυσκολιών, η Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 

- Αίτηση για εγγραφή.

- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. 

Αναμονή Ανακοινώσεων από τα παρακάτω Τμήματα

  • Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
  • Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
  • Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος
  • Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου
  • Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών

Οι φοιτητές να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Τμήματος τους για τις σχετικές ανακοινώσεις ή να έρχονται σε επαφή με την Γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες!

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr