Πως θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ

Πως θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους οι πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018-2019: Ανακοίνωση προς τους πρωτοετείς φοιτητές εξέδωσε σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 το Τμήμα Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για το πως οι νέοι φοιτητές θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους.

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΑΠΘ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.


Μετά την ηλεκτρονική εγγραφή των πρωτοετών στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας https://eregister.it.minedu.gov.gr, θα πρέπει στη συνέχεια, οι εγγραφέντες/-είσες, προκειμένου να δημιουργήσουν τον απαραίτητο ιδρυματικό τους λογαριασμό στο ΑΠΘ και να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως π.χ. έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, έκδοση κάρτας σίτισης, δήλωση μαθημάτων, δήλωση συγγραμμάτων κ.λπ., θα πρέπει:

Βήμα 1ο: Να προχωρήσουν σε καταχώρηση των στοιχείων τους στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ http://register.auth.gr

Βήμα 2ο: Να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας τους – φέροντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο -  προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής τους με τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας τους.

Η διαδικασία καταχώρησης στοιχείων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ/ελέγχου ταυτοπροσωπίας θα γίνει εφόσον ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στην εφαρμογή του ΥΠΠΕΘ και αποσταλούν στα Τμήματα του ΑΠΘ οι πίνακες εγγραφέντων μετά τις 17 Σεπτεμβρίου

Για τις ημερομηνίες αυτές, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ και ενημέρωση των εγγραφέντων μέσω SMS.

Για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ, θα ενημερωθείς ΕΔΩ.

Την σελίδα ενημέρωσης των Επιτυχόντων/Πρωτοετών Φοιτητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι Πρωτοετείς Φοιτητές μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για όλα τελευταία νέα που τους αφορούν.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr