Αυξάνονται οι Πρωτοετείς Φοιτητές για το ακ. έτος 2017-2018

Αυξάνονται οι Πρωτοετείς Φοιτητές για το ακ. έτος 2017-2018

Ανοδική είναι τα τελευταία χρόνια η πορεία του αριθμού των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Φέτος δήλωσαν να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια 104.965 μαθητές, αυξημένοι κατά 1.600 σε σχέση με πέρυσι (103.366). Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης εντοπίζεται στους μαθητές των γενικών Λυκείων, καθώς 1.520 επιπλέον δήλωσαν φέτος συμμετοχή για εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, που ανοίγουν αυλαία με τα ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου και την επόμενη ημέρα παίρνουν τη σκυτάλη τα γενικά Λύκεια με πρώτο μάθημα προς εξέταση τη Νεοελληνική Γλώσσα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στοιχεία των φετινών υποψηφίων.


Φέτος, ο αριθμός των Πρωτοετών Φοιτητών (εισακτέων) αφορά 70.726 θέσεις στα ελληνικά αμφιθέατρα, με τα ΤΕΙ να «φορτώνονται» επιπλέον 800 θέσεις, ενώ τα Πανεπιστήμια χάνουν μόλις 79 θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Στο συνολικό αριθμό εισακτέων, το 10% αφορά τους υποψήφιους των προηγούμενων ετών που μπορούν να διεκδικήσουν με την ειδική κατηγορία ένα μέρος του συνόλου των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Το 60% της κατηγορίας, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», διεκδικούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που εξετάστηκαν τον Μάιο του 2016, ενώ το 40% διεκδικούν οι υποψήφιοι του 2015. Φέτος, υπάρχει και μία ακόμα ποσόστωση στο σύνολο των θέσεων που αφορά τα Πανεπιστήμια. Πρόκειται για το 1% των θέσεων ανά σχολή ή τμήμα το οποίο αφορά τους υποψήφιους των ΕΠΑ.Λ.

Μείνε συντονισμένος στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr