Πρόγραμμα στήριξης Πρωτοετών Φοιτητών, Σου έχω δέμα, Πρωτοετών Φοιτητών, Φοιτητών Πρόγραμμα στήριξης Πρωτοετών Φοιτητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ «Σου έχω δέμα»

Πρόγραμμα στήριξης Πρωτοετών Φοιτητών «Σου έχω δέμα»

Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών με την χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίοι ξεκίνησαν τις σπουδές τους στην τρέχουσα ακαδημαϊκή περίοδο και σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας εκτός Αττικής, ξεκίνησε ο δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Σου Έχω Δέμα», αφορά φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και θα υλοποιηθεί με ίδιες δυνάμεις του δήμου.


Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές, με πρώτο εξάμηνο φοίτησης την περίοδο 2015 – 2016, ή οι οικογένειες τους,  που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να απευθυνθούν στην  Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και συγκεκριμένα στα Δημοτικά Ιατρεία (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 2οςόροφος, τηλ 2132000196 – 2102716636 – 2102826924).

Απαραίτητα είναι τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στα Δημοτικά Ιατρεία, από τον φοιτητή ή τον γονέα.
  • Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2014 ή 2015.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο του φοιτητή/ τριας ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
  • Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους και ανασφάλιστους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στόχος του δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι η, όσο το δυνατό, τακτικότερη χορήγηση υλικής στήριξης και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εκάστοτε ετησίων συμμετοχών.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 9-5-2016 έως τις 19-5-2016, τονίζουμε και πάλι, στον χώρο των Δημοτικών Ιατρείων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr