Συμβουλές, πρωτοετείς, άνετη, δημιουργική, φοιτητική ζωή, student tips, Άγγελος Παπαδόπουλος, aggelos papadopoulos Συμβουλές για πρωτοετείς για μια άνετη και δημιουργική φοιτητική ζωή

Συμβουλές για πρωτοετείς για μια άνετη και δημιουργική φοιτητική ζωή

Γράφει ο Άγγελος Παπαδόπουλος για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητική ζωή. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις πιο ξέγνοιαστες και πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής κάθε ανθρώπου που σπούδασε. Είναι η περίοδος κατά την οποία ο ανήλικος μαθητής γίνεται ενήλικας φοιτητής.


Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον του Πανεπιστημίου δεν έχει απολύτως κανένα κοινό σημείο με το περιβάλλον του σχολείου, παρά μόνο τους μαύρους πίνακες και τις χαμηλές τιμές του κυλικείου.

Είσαι πρωτοετής φοιτητής; Κάνε LIKE στο Ενημέρωση Πρωτοετών Φοιτητών για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάρα πολλοί νέοι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με το άγνωστο αυτό περιβάλλον, το οποίο γεννά πολλά ερωτηματικά και άγχη τα οποία κυριαρχούν στον νού του.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θα προσπαθήσουμε να δώσουμε περιληπτικά έναν οδηγό με 7 συμβουλές που θα κάνουν την ζωή κάθε φοιτητή, που θέλει ταυτοχρόνως να περάσει καλά, αλλά και δημιουργικά σε αυτά τα χρόνια, πιο εύκολη.

Αναλυτικότερα: 

1. Μακριά απο τις φοιτητικές παρατάξεις

Μπορεί μια έτοιμη εργασία ή οι sos σημειώσεις σε ένα μάθημα απο τις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να είναι δελεαστικές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αντίτιμο (υποστήριξη και ένταξη σε αυτές) είναι πολύ ακριβό, δεδομένου οτι θα σε αποσπάσουν απο τον στόχο σου που είναι το να εμβαθύνεις στην γνώση και όχι το να περνάς τα μαθήματα μόνο και μονο επειδή ανήκεις σε κάποια παράταξη.

2. Απέφυγε τα φροντιστήρια

Εδώ δεν χρειάζεται περιγραφή. Δυστυχώς, η προσφυγή σε φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες είναι απαραίτητη. Στο πανεπιστήμιο, όμως, είναι "καρκίνωμα" για την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα και ντροπή για τον ίδιο τον φοιτητή.

3. Να πατάς πού και πού στη Σχολή

Ναι, ξέρω, τώρα που αποδεσμέυτηκες από τα δεσμά των σχολικών απουσιολογίων, η κοπάνα φαντάζει όαση στα μάτια σου. Σε καταλαβαίνω, αλλα όλα με μέτρο. Οπότε, προσπάθησε να κρατάς μια φιλική σχέση με τα έδρανα του αμφιθεάτρου και όχι μόνο με τα τραπεζάκια του κυλικείου, έτσι ώστε να μην πέσει ο ουράνος της εξεταστικής απότομα πάνω σου στο τέλος.

4. Διάβασμα

Εδώ, τα πράγματα είναι πολύ υποκειμενικά. Εξαρτάται αποό το στύλ διαβάσματος κάθε φοιτητή. Η εμπειρία δείχνει ότι συνήθως ενας μήνας πριν απο την εξεταστική ειναι αρκετά ικανοποιητικός για να ξεκινήσεις το διάβασμα, δεδομένου ότι έχεις παρακολουθήσει τα μαθήματα σου.

5. Κάνε αυθόρμητα πράγματα

Η φοιτητική περίοδος είναι ιδανική για την εφαρμογή του δόγματος (You Only Live Once). Αυτό προκύπτει εύκολα, αν σκεφτεί κανείς την μεγάλη ποσότητα χρόνου και "τρέλας" που διακρίνει τον μέσο φοιτητή. Είναι η περίοδος των αυθόρμητων εξόδων και ταξιδιών. Εκμεταλλέυσου το όσο το έχεις.

6. Κάνε εξωσχολικές δραστηριότητες

Είναι τα χρόνια που πρέπει να επενδύσεις στα χόμπι, σου αλλά και γενικότερα να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου και το πνεύμα σου. Κάποια παραδείγματα είναι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, ενός μουσικού οργάνου κ.α.

7. Σπούδασε

Πολλές φορές, λέμε διάφορες συμβουλές και ξεχνάμε το βασικότερο σκοπό του Πανεπιστημίου. Πρέπει να καταλάβεις ότι, κατά 90%, αυτά που θα μάθεις θα σου χρειαστούν στην μελλοντική εργασία σου,οπότε οι μέθοδοι του σχολείου δεν χωράνε εδώ. Μην αρέσκεσαι στην στείρα γνώση, η οποία απλά θα σου προσφέρει ενα προσβάσιμο βαθμό. Προσπάθησε να εμβαθύνεις και να κατανοήσεις την ουσία κάθε γνώσης. Και μην ξεχνάς, μην περιμένεις το δίπλωμα να μιλήσει για σένα, μίλα εσύ με τις γνώσεις σου για εσένα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr