Πρωτοετή, tips, φοιτητικό, σπίτι, ονείρων  Πρωτοετή 5 tips για το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου!

Πρωτοετή 5 tips για το φοιτητικό σπίτι των ονείρων σου!

Επιτέλους το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα. Πέρασες στη σχολή και είσαι πια κανονικά και «με τη βούλα» φοιτητής! Ναι, ό,τι άκουγες τόσο καιρό είναι αλήθεια: αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια σου. Για αυτό κοίτα να τα ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις σπίτι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, για αυτό μην την πάρεις στην πλάκα. Το σπίτι σου θα είναι το σημείο εκκίνησης για όλες τις εξερευνήσεις σου. Εδώ θα περάσεις τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής σου, για αυτό φρόντισε να το φτιάξεις όσο καλύτερα μπορείς. Ο πρώτος καιρός μόνο είναι δύσκολος, αλλά λίγη οργάνωση και μερικά μυστικά θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Εμείς θα σου αποκαλύψουμε κάποια από αυτά. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρεις μόνος/ η σου, γιατί αλλιώς…δεν θα είχε πλάκα!


Βρες σπίτι κοντά στη σχολή. Μπορεί να ονειρεύεσαι το φοιτητικό κι εργένικο διαμερισματάκι μακριά από το Πανεπιστήμιο αλλά φαντάσου να έχεις ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, να έχεις μάθημα στις 8 το πρωί και να πρέπει να σηκωθείς από τις 6. Το βλέπεις κι εσύ ότι δεν βγαίνει έτσι; Απλά μαθηματικά.

Κάνε LIKE στην Ενημέρωση Πρωτοετών Φοιτητών για να είσαι πάντα ενημερωμένος!

Μην αγοράσεις τα πάντα από την αρχή. Τα βασικά είναι ψυγείο, κουζινάκι, πλυντήριο, κρεβάτι, γραφείο. Με αυτή τη σειρά. Σιγά-σιγά θα αποκτήσεις και τα υπόλοιπα, κάνοντας ένα βήμα τη φορά. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά και για να έχεις τον απαραίτητο χρόνο να κάνεις έρευνα αγοράς και να βρεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου.

Εξερεύνησε το DIY. Ή αλλιώς Do It Yourself. Έχει περισσότερη πλάκα, είναι σαφώς πιο οικονομικό και μετά μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι αυτό το φωτιστικό/τραπεζάκι/γραφείο/καναπές (για δυνατούς λύτες) το έφτιαξες εσύ.

Το δικό σου γούστο είναι αυτό που μετράει. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το σπίτι σου πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο νιώθεις άνετα, με παρέα ή χωρίς. Διακόσμησέ το λοιπόν με το δικό σου γούστο και πάρε το χρόνο σου. Όσο περνάει ο καιρός θα προσθέτεις περισσότερες προσωπικές πινελιές.

Δώσε σημασία στις προσφορές. Σκέψου να βρεις ένα τέλειο κρεβάτι με €100 και μετά να χρειαστεί να πληρώσεις άλλα τόσα για να στο φέρουν σπίτι σου. Ή να αγοράσεις μια πάμφθηνη βιβλιοθήκη και μετά να πρέπει να πληρώσεις τα διπλά για να σου τη συναρμολογήσουν. Όχι και πάλι όχι. Για αυτό όταν ψωνίζεις κάτι, διάβαζε και τα ψιλά γράμματα. 

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr