πρωτοετείς, φοιτητές, ΠΑΝΙΚΟ, οικονομικά, ενοίκια,φοιτητικό σπίτι,ενοικιάζεται Οι πρωτοετείς φοιτητές σε ΠΑΝΙΚΟ: Τρέχουν για να βρούν οικονομικά ενοίκια

Οι πρωτοετείς φοιτητές σε ΠΑΝΙΚΟ: Τρέχουν για να βρούν οικονομικά ενοίκια

Ήδη πολλοί νέοι φοιτητές έχουν αρχίσει την αναζήτηση του κατάλληλου διαμερίσματος στην πόλη όπου θα σπουδάσουν.

Οι τιμές φέτος θα έχουν πτώση από 5 έως 15% αφού και η ζήτηση θα είναι μικρότερη καθώς πολλά παιδιά επιλέγουν να σπουδάσουν στις πόλεις που μένουν λόγω οικονομικής κρίσης.


Από Σεπτέμβρη Φοιτητής; Το μεγαλύτερο μέσο φοιτητικής ενημέρωσης που θα χρειαστείς είναι εδώ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Γκαρσονιέρες ή δυάρια, είναι εκείνα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και ειδικά όσα διαμερίσματα βρίσκονται κοντά στις σχολές και κοντά σε μετρό.

«Αυτό που καθορίζει την τιμή του ακινήτου είναι αν το ακίνητο είναι κοντά στη σχολή που έχει περάσει ο φοιτητής. Τα έξοδα συντήρησης όπως κοινόχρηστα, αν έχει αυτόνομη θέρμανση, αν το ακίνητο έχει χαμηλούς λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το βασικότερο στοιχείο απ' όλα είναι αν είναι κοντά στα ΜΜΜ» είπε ο διευθύνων σύμβουλος κτηματομεσιτικού δικτύου, κ. Μπάκας, στο star.gr.

Ο Δημήτρης από τον Πύργο Ηλείας περνάει στην ΑΣΟΕΕ και φρόντισε από τώρα να βρει το διαμέρισμα που θα μείνει για τα επόμενα χρόνια.

«Θα συνδυάζει οικονομία. Ένας χώρος μεγάλος, κομψός αρκετά, μοντέρνος κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνδυάζεται γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι χώροι» είπε ο ίδιος.

Στον νομό Αττικής οι τιμές για γκαρσονιέρες ξεκινούν από τα 110 ευρώ και μπορεί να φτάσουν μέχρι τα 320 ενώ για ένα δυάρι οι τιμές είναι από 130 μέχρι 300 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη οι γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 160 έως 250 ευρώ και τα δυάρια από 200 μέχρι 350 ευρώ και στην Πάτρα ένας φοιτητής θα βρει μια γκαρσονιέρα από 130 έως 220 ευρώ και δυάρι από 200 μέχρι 300 ευρώ.

«Βλέπουμε το διαμέρισμα στο φως της ημέρες έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το ακίνητο δεν έχει βλάβες. Κάνουμε συμβόλαιο μόνο με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή τον πληρεξούσιο του ιδιοκτήτη, δεν δίνουμε προκαταβολή σε κανέναν αν δεν έχουμε μισθώσει το ακίνητο» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος κτηματομεσιτικού δικτύου.

Η εναλλακτική που προσφέρεται είναι η ιδιωτική φοιτητική εστία. Ένας χώρος αποκλειστικά για φοιτητές, με διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα.

«Όταν είναι 2 παιδιά, δηλαδή είναι δίχωρα, είναι μεγάλα δωμάτια, ξεκινάνε από 180 έως 220 ευρώ αναλόγως τα τετραγωνικά υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις κι όσον αφορά τα μονόκλινα είναι από 280 έως 350. Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται τα εξής: ο χώρος, το ρεύμα, το νερό, το διαδίκτυο, οι κοινόχρηστοι χώροι, η καθαριότητα, η χρήση πλυντηρίων - στεγνωτηρίων και το βασικό είναι η θέρμανση» είπε η υπεύθυνη φοιτητικής εστίας κ. Μπασπανέλου.

Υπάρχουν όμως και οι γονείς που προτιμούν να δώσουν κάποια χρήματα και να αγοράσουν ένα μικρό διαμέρισμα για το παιδί τους και στη συνέχεια να το νοικιάσουν. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα Φοιτητικά Νέα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr