eggrages,foithton,εγγραφές φοιτητών,πανεπιστήμιο,τει,ημερομηνία Πως θα εγγραφούν οι πρωτοετείς φοιτητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Πως θα εγγραφούν οι πρωτοετείς φοιτητές στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2015)

Μέσα στο γενικό κλίμα της κατήφειας, τόσο λόγω ανησυχίας εξαιτίας των κακών επιδόσεων πολλών υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όσο και εξαιτίας του βραχνά των capital controls, ακούγεται ενθαρρυντικά η ανακοίνωση ότι φέτος οι εγγραφές των νέων φοιτητών σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνει ηλεκτρονικά. Βεβαίως αναμένεται το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει εγκαίρως τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η εγγραφή των φοιτητών θα γίνει στην πρώτη φάση ηλεκτρονικά, προκειµένου οι φοιτητές να µην ξοδεύουν συνεχώς χρήµατα για εισιτήρια και προσωρινή διαμονή.


Όταν εγκατασταθούν οριστικά σε κάποια πόλη, τότε θα τους ζητηθεί από τα ιδρύµατα να προσκοµίσουν και τα απαραίτητα έγγραφα για να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους στις γραμµατείες των σχολών.

Τα τελευταία χρόνια ήδη αρκετά πανεπιστήµια εφαρµόζουν το σύστηµα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Αρχικά οι φοιτητές επισκέπτονται τις ειδικές ιστοσελίδες εγγραφών πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθµό υποψηφίου που τους έχει χορηγηθεί από το υπουργείο, και αργότερα, σε ηµεροµηνίες που ορίζουν τα ΑΕΙ, προσκοµίζουν τα απαιτούµενα δικαιολογητικά. 

Η διαδικασία της εγγραφής

Αρχικά οι φοιτητές θα «μπαίνουν» σε ειδικές πλατφόρμες με τον προσωπικό τους κωδικό και το σύστημα θα τους αποστείλει νέους κωδικούς ώστε να κάνουν την εγγραφή μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στις γραμματείες για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αργότερα, σε ημερομηνίες που ορίζουν τα ΑΕΙ, θα προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθεί από τις γραμματείες των σχολών. Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή υπάρχει η σκέψη να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr