Ο ΟΔΗΓΟΣ κατάταξης πρωτοετών 2021-2022 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Ο ΟΔΗΓΟΣ κατάταξης πρωτοετών (2021-2022) στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Στρατιωτικές Σχολές: Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 καλούνται να παρουσιαστούν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη, οι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τον "ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΗΣ 2025". 

Την ενημερωτική σελίδα των Στρατιωτικών Σχολών μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.


ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΑΞΗΣ 2025

1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο οδηγός κατάταξης, έχει ως σκοπό να παρέχει βασικές πληροφορίες τόσο για την ακολουθούμενη διαδικασία όσο και για την επίλυση τυχόν αποριών, μέχρι την ημερομηνία κατάταξης σου στη Σχολή. Για οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί ή έχεις απορία μπορείς να απευθύνεσαι τηλεφωνικά στα αρμόδια όργανα της Σχολής, στα τηλέφωνα της παρ. 6 του παρόντος.

2. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

α. Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που είναι το αρχαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας, ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το 1828. Αποτέλεσε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος αντελήφθη από την πρώτη στιγμή τις σοβαρές και πρωταρχικές ανάγκες του νεοσύστατου κράτους σε Στρατό και Υποδομές και ονόμασε τους 5 μαθητές στη Σχολή «Ευέλπιδες» δηλαδή Καλή Ελπίδα του Έθνους.

β. Το επίγραμμα του εμβλήματος, είναι η φράση του σοφού της αρχαίας Αθήνας Σόλωνα, “ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ”, δηλαδή να μάθεις πρώτα να διοικείσαι και μετά να διοικείς το οποίο υποδηλώνει το βασικό σκοπό της παιδευτικής αγωγής των Ευελπίδων και τους υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας.

γ. Το 1834 η Σχολή μεταστεγάσθηκε στην Αίγινα μέχρι το 1837. Από το 1837 στεγάσθηκε στον Πειραιά και από το 1854 μέχρι το 1857 προσωρινά στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας (σημερινό Βυζαντινό Μουσείο).

δ. Ακολούθως επανήλθε στον Πειραιά και το 1894 μεταστάθμευσε εκ νέου στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε σε συγκρότημα κτιρίων που κτίσθηκαν με δωρεά του Εθνικού Ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ, στο πεδίο του Άρεως.

ε. Το Σεπτέμβριο του 1982 η Σχολή μεταστάθμευσε στις σημερινές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται ΝΑ των Αθηνών, στο Δήμο Βάρης Αττικής και σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

στ. Η Σχολή σε όλους τους αγώνες του Έθνους δηλώνει παρούσα συμμετέχοντας ενεργά, αφού αποτελεί την δεξαμενή των στελεχών τα οποία αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα «Ιερά και τα Ιδανικά της Φυλής». Έχει συμμετάσχει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μάχη της Κρήτης, 20 – 29 Μαΐου 1941, με τη συμμετοχή 300 Ευέλπιδων Ιης Τάξης.

ζ. Η Σχολή αποτελεί λίκνο μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε το Σώμα των Μόνιμων Αξιωματικών που ηγήθηκαν του Στρατεύματος, πρωτοστάτησαν στα εθνικά προσκλητήρια και προσέφεραν πλούσια θυσία αίματος στο βωμό της Πατρίδας.

3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

α. H κατάταξη των Πρωτοετών Ευελπίδων του Ακαδημαϊκού Έτους 2021 – 22, θα γίνει την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής. Η διαδικασία της κατάταξης θα αρχίσει στις 07:30 Ω με την Παρουσίαση στην πύλη της Σχολής (Οδός Λάμπτρων).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Λόγω μέτρων προστασίας από τον COVID-19 για την κατάταξη του έτους 2021 θα ισχύουν τα παρακάτω:

- Στη Σχολή θα εισέρχονται ΜΟΝΟ οι επιτυχόντες/ούσες χωρίς συνοδό.

- Οι επιτυχόντες/ούσες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μάσκα.

- Επισημαίνεται σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος να καλύπτεται η μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και απολύμανση των χεριών.

Επιπλέον ενόψει της κατάταξης των επιτυχόντων νεοπαρουσιαζόμενων πρωτοετών μαθητών στη ΣΣΕ και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω :

  • Οι προς κατάταξη επιτυχόντες νεοπαρουσιαζόμενοι μαθητές της ΣΣΕ, οφείλουν να υποβληθούν σε PCR COVID-19 test που θα έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48-72 ώρες πριν την ημέρα παρουσίασης τους.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω διενέργεια PCR test ισχύει και για τους επιτυχόντες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

  • Οι προς κατάταξη πρωτοετείς Ευέλπιδες με θετικό PCR COVID-19 test, δεν παρουσιάζονται στη ΣΣΕ, αλλά αφού ενημερώσουν σχετικά την Σχολή, (τηλέφωνα στην παράγραφο 6) παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους λαμβάνοντας περαιτέρω οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η είσοδος στη Σχολή θα γίνει με αρνητικό PCR COVID-19 test.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως σε όλες τις αερογενώς μεταδιδόμενες ιογενείς λοιμώξεις, ο σημαντικότερος τρόπος προφύλαξης είναι τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή επαφής προσώπου-ματιών-μύτης με τα χέρια) και προστασίας του αναπνευστικού (αποφυγή συγχρωτισμού, κάλυψη βήχα ή φτερνίσματος) και πρέπει να εφαρμόζονται από όλους.

β. Την ημέρα της κατάταξης οι επιτυχόντες/ούσες πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που καθορίζονται με την Εγκύκλιο Διαταγή υπ' αριθμ «19» του ΓΕΕΘΑ (Παράρτημα «Ζ») της Προκήρυξης Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών - τριών, για στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ) του Ακαδημαϊκού Έτους 2021 - 22, όπως παρακάτω:

γ. Έλληνες/ίδες με Ελληνική Ιθαγένεια:

  1. Φωτοαντίγραφο Απολυτήριο Λυκείου.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ή βεβαίωση διαγραφής, εφόσον έχουν είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας.
  3. Την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και Φωτοαντίγραφο αυτής.
  4. Διαβατήριο (όσοι έχουν).
  5. Βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο ανήκαν, ότι παρέδωσαν το Βιβλιάριο Υγείας – Νοσηλείας ή για τους ανασφάλιστους Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι κάτοχοι αντίστοιχου βιβλιαρίου.
  6. Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), σε επίσημο έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ.
  7. Τον Αριθμό Στρατιωτικού Μητρώου (ΑΣΜ), οι άρρενες.
  8. Βεβαίωση ΑΜΚΑ (όσοι έχουν) ή προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που αναγράφει τον ΑΜΚΑ.
  9. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας, όπου πρώτος δικαιούχος θα είναι ο/η επιτυχών/ούσα και θα φαίνεται ο αριθμός και ο ΙΒΑΝ.
  10. Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) (φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ή άλλο επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ για όσους έχουν). Για όσους δεν διαθέτουν ΑΜΑ τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται για την έκδοση και θα πρέπει να τα προσκομίσουν, οι επιτυχόντες στον πλησιέστερο ΕΦΚΑ της περιοχής τους είναι τα εξής:
    (α) Αίτηση σε έντυπο που διατίθεται από το ΙΚΑ. (β) Φωτοαντίγραφο του ΑΦΜ.
    (γ) Φωτοαντίγραφο του ΑΜΚΑ.
    (δ) Φωτοαντίγραφο της ταυτότητας.
    (ε) Δγη κατάταξης (Αρ. Εγκ. 134/ΓΕΣ/01 Σεπ 21), για να πιστοποιηθεί η προσεχής έναρξη έμμισθης υπηρεσίας.

    Σημ.: Δεν αρκεί η αναγραφή του ΑΜΑ σε βεβαιώσεις παράδοσης βιβλιαρίων υγείας εμμέσων ασφαλισμένων για υγειονομική περίθαλψη, έστω και εάν παραμένει ο ίδιος.

  11. Βιβλιάριο Υγείας παιδικής ηλικίας (όσοι έχουν).
  12. Πιστοποιητικό γέννησης.
  13. Να προσκομίσουν, εφόσον κατέχουν, αντίγραφο πτυχίου ξένης γλώσσας.

δ. Έλληνες/ίδες καταγόμενους από την Αλλοδαπή χωρίς Ελληνική Ιθαγένεια:

  1. Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
  2. Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3γ.
  3. Βεβαίωση της Ελληνικής Προξενικής Αρχής της Χώρας προελεύσεώς των, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι έχουν εκκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, για την παραίτησή τους από την ιθαγένεια της Χώρας αυτής (αν δεν έχουν αποκλειστικά την Ελληνική Ιθαγένεια). Εν συνεχεία, θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών από την κατάταξή τους στη Σχολή, να έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, γεγονός που θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση επισήμου κυβερνητικού εγγράφου της Χώρας προέλευσης, θεωρημένου από την κατά τόπο ελληνική προξενική αρχή.

ε. Επιτυχόντες που Υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις:

  1. Τα δικαιολογητικά της παραγράφου 3γ.
  2. Πιστοποιητικό/βεβαίωση της Διευθύνσεως Προσωπικού του Κλάδου που υπηρετούν (Διεύθυνση Ο/Σ του ΣΞ), στο οποίο θα φαίνεται ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου στρατοδικείου, ή κοινού ποινικού δικαστηρίου ή με απευθείας κλήση Εισαγγελικής Αρχής για οποιαδήποτε από τα εγκλήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 10στ του κυρίου μέρους της Εγκυκλίου Προκήρυξης.

στ. Για την ενημέρωσή σας και τη διευκόλυνση της προετοιμασίας των επιτυχόντων/ουσών σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

  1. Επιτρέπεται η κατοχή κινητού τηλεφώνου. Η χρήση τους επιτρέπεται σε καθορισμένες ώρες.
  2. Η Σχολή θα χορηγήσει όλα τα απαραίτητα είδη διαβιώσεως, ενδύσεως και υποδήσεως, όπως στολές, φόρμες γυμναστικής, πιτζάμες, σεντόνια, πετσέτες καθώς και αριθμό εσωρούχων και καλτσών.
  3. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης από το Κέντρο Ψυχαγωγίας των Ευελπίδων.
  4. Στη Σχολή υπάρχει μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
  5. Συνιστάται όπως οι επιτυχόντες/ούσες έχουν μαζί τους:

(α) Ένα μικρό χρηματικό ποσό για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών τους.

(β) Είδη ατομικής καθαριότητας (αν και διατίθενται από το Πρατήριο της Σχολής).

(γ) Προσωπικά αθλητικά υποδήματα, όσοι επιθυμούν. (ε) Γραφική ύλη (μπλοκάκι, στυλό κλπ) και φακό.

4. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Α΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Όλες οι δραστηριότητες και χρονικές λεπτομέρειες του προγράμματος περιέχονται στο γενικό πρόγραμμα της Σχολής για το εκπαιδευτικό έτος 2021-22. Οι κύριες εξ’αυτών είναι:

α. Κατάταξη: 08 Σεπτεμβρίου 2021.

β. Βασική στρατιωτική εκπαίδευση: 09 Σεπτεμβρίου – 08 Οκτωβρίου 2021.

γ. Επισκεπτήριο: 03 Οκτωβρίου 2021.

δ. Έναρξη ακαδημαϊκής εκπαίδευσης: 11 Οκτωβρίου 2021.

ε. Ορκωμοσία: 21 Δεκεμβρίου 2021 (Γενέθλια Ημέρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων).

ζ. Άδεια Χριστουγέννων - Νέου Έτους: 22 Δεκεμβρίου 2021 - 6 Ιανουαρίου 2022.

η. Περίοδος Ά εξαμήνου Σπουδών: 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 20 Φεβρουαρίου 2022.

θ. Χειμερινή εκπαίδευση στον Υμηττό: 24 Ιανουαρίου 2022 - 18 Φεβρουαρίου 2022.

ι.    Θερινή εκπαίδευση στο Π.Α. Καναπίτσας Λιτοχώρου: 27 Ιουνίου 2022 – 22 Ιουλίου 2022.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

(Υπόκειται σε τροποποιήσεις αναλόγως διαθεσιμότητας)

Α/Α

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΤΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

1

25 Σεπ 21

Σάββατο

Αρχαιολογικοί χώροι (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΣΟΥΝΙΟ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ – ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΛΩΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ» – ΟΙΚΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – ΕΘΝΙΚΟ-

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)

2

02 Οκτ 21

Σάββατο

3

09 Οκτ 21

Σάββατο

4

16 Οκτ 21

Σάββατο

5

23 Οκτ 21

Σάββατο

6

30 Οκτ 21

Σάββατο

7

06 Νοε 21

Σάββατο

8

13 Νοε 21

Σάββατο

---

6. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

α. Οι επιτυχόντες/ούσες οι οποίοι οφείλουν να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι, σεβόμενοι το χώρο της Σχολής.

β. Δρομολόγια Υπηρεσιακών Λεωφορείων Σχολής - Εξόδου Σχολή προς Σταθμό Μετρό Ελληνικό και αντίστροφα.

γ. Δρομολόγια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) λεωφόρου Ευελπίδων:

  • 116: Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι
  • Χ96: Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς Πειραιά )
  • Χ97: Σταθμός Μετρό Ελληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (EXPRESS) ΜΟΝΟ επιβίβαση μπροστά από την κεντρική πύλη της Σχολής προς τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος και ΜΟΝΟ αποβίβαση στην κεντρική πύλη της Σχολής (από τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το σταθμό Μετρό Ελληνικό)

Τα αναλυτικά δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) βρίσκονται διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ (http://www.oasa.gr/).

δ. Χρήσιμα τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης είναι τα εξής:

  1. Επόπτης Ασφαλείας (ΕΕΑΣ): 210 897 0216
  2. Τηλεφωνικό Κέντρο ΣΣΕ: 210 890 4000 (Εσωτερικό 4000) (3) ΑΞΕΠ ΣΕ: 210 890 4200

(4) Τμήμα Εισαγωγικών Εξετάσεων: 210 897 0223 και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ε. Η ταχυδρομική Διεύθυνση της Σχολής είναι: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Βάρη Αττικής

ΒΣΤ 902

στ. Επιπλέον πληροφορίες μπορείς να αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της Σχολής: www.sse.army.gr

7. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Δκτής, οι Αξκοί, οι καθηγητές καθώς και όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό εργαζόμενο με επαγγελματισμό, σύνεση, σοβαρότητα και αγάπη θα στηρίξουμε την προσπάθεια σου για την γρηγορότερη και κατά το δυνατόν ομαλή ένταξη σου στο στρατιωτικό περιβάλλον. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στη στρατιωτική σου καριέρα και πραγματοποίηση των υψηλών στόχων σου.

Την ενημερωτική σελίδα των Στρατιωτικών Σχολών μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr