Δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία 10% των θέσεων εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς νέα εξέταση - Δείτε ποιους αφορά!

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 οι κάτοχοι απολυτηρίου οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, το οποίο παρέχει πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε Τμήμα, Σχολή ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Α.Ε.Ι. μπορούν να μετέχουν για την εισαγωγή τους στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης, χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γίνεται σαφές ότι για όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β ή ΕΠΑΛ Α τα έτη 2013 ή/και 2014 δίνεται το 2015 το δικαίωμα συμμετοχής για το 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης σε ποσοστό 40% και 60% αντίστοιχα. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα ποσοστά θέσεων χωρίς νέα εξέταση και με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 δίνεται κατ' εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων Λυκείων το έτος 2013.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr