Εικόνες από την Ορκωμοσία νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών & Πυροσβεστών των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας 2020-2021

Ορκωμοσία νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας εκπαιδευτικού έτους 2020-2021

Σχολές Πυροσβεστικής: Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κηφισιά, η ορκωμοσία των νέων Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Συνολικά παρουσιάστηκαν για φοίτηση, 96 Δόκιμοι Πυροσβέστες και 24 Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί, προερχόμενοι από ιδιώτες, που εισήχθησαν στο Πυροσβεστικό Σώμα με το σύστημα των πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς και κατάταξη 14 Δόκιμων Ανθυποπυραγών προερχομένων από το Πυροσβεστικό Σώμα.


O Υπαρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος ΠΣ Εμμανουήλ Δαμουλάκης αφού καλωσόρισαν τους Δόκιμους, στη συνέχεια έγινε η ορκωμοσία τους (απόσπασμα Η.Δ. Διοικητή ΠΥΡ.Α). 

Από τους νέους Δόκιμους κατά τους χαιρετισμούς τους, ζήτησαν μεταξύ άλλων, να επιδείξουν ζήλο και ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ώστε αποφοιτώντας να μπορέσουν να εκτελέσουν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια τα καθήκοντά τους, προάγοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι νέοι Δόκιμοι που προέρχονται από ιδιώτες, μετέβησαν στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, προκειμένου να υλοποιήσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 8 εβδομάδων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ενημερωτική σελίδα για τις Σχολές Πυροσβεστικής. 

Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» φωτογραφικό υλικό από την ορκωμοσία.

Απόσπασμα Η.Δ. Διοικητή ΠΥΡ.Α:

Εκ μέρους και του προσωπικού της ΠΥΡ.Α., σας καλωσορίζω στο Π.Σ. , σας συγχαίρω για την επιλογή και την επιτυχία σας και σας εύχομαι να είστε σιδεροκέφαλοι.

Από σήμερα, μετά και τον όρκο του δημοσίου υπαλλήλου, εντάσσεστε επίσημα ως 1ετείς δόκιμοι & δόκιμες Ανθγοί, στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

H Πυροσβεστική Ακαδημία, ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στο ΠΣ, έχει την ευθύνη να σας παράσχει μέσω της Σχολής σας, υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή και Πυροσβεστική εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσετε γνώσεις, δεξιότητες, που θα οδηγήσουν στην άρτια επαγγελματική σας κατάρτιση. Παράλληλα θα φροντίσει για το κτίσιμο της πυροσβεστικής σας προσωπικότητας, καλλιεργώντας σας δεσμούς συναδελφικής αλληλεγγύης και την ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης, έννοιες ταυτόσημες με την αποστολή του ΠΣ.

Νέοι δόκιμοι και δόκιμες Ανθγοί,

Οφείλω να σας τονίσω, ότι εισέρχεστε σε ένα Σώμα με ιστορία, με παράδοση, με ήρωες που έπεσαν στο καθήκον για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του εθνικού φυσικού πλούτου, από τους κινδύνους των πυρκαγιών, των φυσικών και άλλων καταστροφών.

Επομένως, όλοι θα περιμένουν από εσάς, ως αυριανά στελέχη του ΠΣ, να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με επάρκεια και αποτελεσματικότητα και παράλληλα να οδηγήσετε ακόμα ψηλότερα το ΠΣ, ένα σώμα που χαίρει της αποδοχής και εκτίμησης της κοινωνίας.

Μην ξεχνάτε πως, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας και την έξοδό σας από την Σχολή, θα στελεχώσετε τις Υπηρεσίες του Σώματος. Θα κληθείτε από θέσεις ευθύνης ως Αξιωματικοί, να διαχειριστείτε δύσκολα και επικίνδυνα συμβάντα, να δώσετε απαντήσεις και λύσεις σε προβλήματα. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο των καθηκόντων σας, και της αποστολής και των αρμοδιοτήτων του ΠΣ, δίνοντας πάντα το παράδειγμα ως άξιοι ηγήτορες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για να το κατορθώσετε όμως αυτό με ασφάλεια και επιτυχώς, ιδιαίτερα στην αρχή, απαιτείται αφοσίωση στην εκπαίδευση, με συνέπεια και συνέχεια σε ολόκληρο τον εργασιακό σας βίο.

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, θα ξεκινήσετε με τη 2μηνη βασική στρατιωτική σας εκπαίδευση στο ΚΕΤΘ Αυλώνα, η οποία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις έννοιες της πειθαρχίας, της ιεραρχίας και διοίκησης, του αλληλοσεβασμού, της συνεργασίας, που απαιτεί ένα ένστολο Σώμα που υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία.

Σας ζητώ λοιπόν, να επιδείξετε ζήλο και με ευσυνειδησία και πειθαρχία να την ολοκληρώσετε επιτυχώς.

Θέλω επίσης να επιστήσω την προσοχή σας και να σας ζητήσω την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και κανόνων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ώστε να μην απειληθεί η υγείας κανενός, αλλά και να ολοκληρωθεί ομαλά η εκπαίδευσή σας.

Κλείνοντας σας εύχομαι να έχετε υγεία, δύναμη και καλή σταδιοδρομία. Και τώρα σας καλώ να δώσετε τον όρκο του δ.υ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Σχολές Πυροσβεστικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr