Οι πρωτοετείς θα λάβουν με sms στο κινητό τους κωδικούς από τις γραμματείες των Τμημάτων

Οι πρωτοετείς θα λάβουν με sms στο κινητό τους κωδικούς από τις γραμματείες των Τμημάτων

Πρωτοετείς Φοιτητές: Αλλάζει λόγω κορωνοϊού η διαδικασία απόκτησης - παραλαβής των κωδικών από τους πρωτοετείς φοιτητές για να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου (e-class, δηλώσεις μαθημάτων, πανεπιστημιακό email, δωρεάν σίτιση, στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο κτλ).

Με εγκύκλιο που θα αποσταλεί σε όλες τις γραμματείες των Τμημάτων οι πρωτοετείς θα λάβουν τους κωδικούς με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή μέσω της πλατφόρμας eregister.it.minedu.gov.gr.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» όταν από το Υπουργείο Παιδείας θα αποσταλεί η λίστα με τα στοιχεία των εγγεγραμμένων φοιτητών στις γραμματείες των Τμημάτων (εντός της εβδομάδας), από το Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου των Πανεπιστημίων θα γίνει μαζική αποστολή SMS των κωδικών στα δηλωμένα κινητά των πρωτοετών φοιτητών. Με το SMS οι πρωτοετείς φοιτητές θα ενημερωθούν για τον Αριθμό Μητρώου τους και θα οδηγούνται πχ. σε ιστοσελίδα του Παν/μιου που θα τους δίνει οδηγίες σχετικά με την απόκτηση ηλεκτρονικού λογαριασμού στο Παν/μιο καθώς και άλλες πληροφορίες.

Στην συνέχεια οι Γραμματείες θα πρέπει να εγκρίνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των φοιτητών για την απόκτηση λογαριασμού.

Από τη στιγμή που οι φοιτητές θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό λογαριασμό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Παν/μιου.

Οι πρωτοετείς φοιτητές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες (e-class, δηλώσεις μαθημάτων, πανεπιστημιακό email, δωρεάν σίτιση, στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο κτλ), θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση της εγγραφής τους (μετά και τη διαδικασία της ταυτοποίησης τους στα Τμήματα) για να τους αποσταλούν οι κωδικοί μέσω SMS.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr