Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα εισαγωγής - Οι πρώτοι φοιτητές μετά από δέκα χρόνια (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα εισαγωγής σπουδαστών – ΟΝΟΜΑΤΑ

Ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 22/01 τα οριστικά αποτελέσματα εισαγωγής σπουδαστών στην Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στην κατάσταση επιτυχόντων σπουδαστών, υποβάλλουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης (Ιλιάδος 9-11, Αγ. Τριάδα 546 41 Θεσσαλονίκη), σε διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ήτοι από 23 έως και 29 Ιανουαρίου 2020 και κατά τις ώρες από 09:00 έως 14:00, αίτηση εγγραφής σύμφωνα με το παράρτημα I της απόφασης αυτής, συνοδευόμενης από δικαιολογητικά ως ακολούθως: α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ, και β) Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή γίνονται δεκτές εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω προθεσμία, ήτοι από 23-1-2020 έως και 29-1-2020, σύμφωνα με την σφραγίδα ταχυδρομείου επί του φακέλου.


Μετά την παρέλευση της ως άνω ημερομηνίας, οι θέσεις των επιτυχόντων που δεν θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας καλύπτονται από τους επόμενους στη σειρά κατάταξης μορίων ανά κατηγορία εκπαίδευσης (επιλαχόντες).

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΕ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΔΕ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΠΕ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΔΕ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟΙ

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, καθώς σύμφωνα με την προϊσταμένη της Σχολής, Περσεφόνη Τρίχα, 1.036 άτομα έκαναν αίτηση για να φοιτήσουν στη σχολή, εκ των οποίων πέτυχαν 40 (28 άτομα προέρχονται από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 12 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου). Στο σύνολο των αιτήσεων, το 16,5% προερχόταν από άνδρες και το 83,5% από γυναίκες.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η κ.Τρίχα ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955. Σαν χθες, 21 Ιανουαρίου το 2011, οι σπουδαστές έδωσαν εξετάσεις στο τελευταίο μάθημα, και μετά η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης έκλεισε και δεν ξαναλειτούργησε μέχρι σήμερα. "Για την ιστορία, οι Σχολές Ξεναγών μπαίνουν ξανά σε λειτουργία από το 2017, με κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού. Πρώτη ανοίγει το 2017 η Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και τώρα θα ανοίξει της Θεσσαλονίκης" επισημαίνει. Κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, δόθηκε η δυνατότητα απόκτησης διπλώματος ξεναγού, μέσω των ταχύρρυθμων προγραμμάτων, μόνο σε πτυχιούχους των Τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας και άλλων συναφών Πανεπιστημιακών Σχολών.

Στα "σκαριά" ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης για ξεναγούς

Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Σχολής. "Δίπλωμα ασκήσεως επαγγέλματος μπορούν να πάρουν μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Το δίπλωμα αυτό το χορηγεί το Υπουργείο Τουρισμού. Με απλά λόγια, οι απόφοιτοί μας είναι αυτοί που νομιμοποιούνται να ξεναγούν εντός της Ελλάδας" επισημαίνει η κ.Τρίχα.

Την ίδια ώρα διαφαίνονται νέες προοπτικές για ένταξη των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: "Όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ετοιμάζεται η ενσωμάτωση και η ανωτατικοποίηση των Σχολών Ξεναγών και των ΑΣΤΕ μέσω ενός Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Τουρισμού, εστιάζοντας στην εξειδίκευση για την απόκτηση εφοδίων που απαιτεί η τουριστική αγορά σήμερα, αλλά και στο άμεσο μέλλον. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, παρέχουμε στους φοιτητές τις ευκαιρίες δικτύωσης με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του Εξωτερικού, για να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Μεταπτυχιακό επίπεδο ή να συμμετάσχουν σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα για τον Τουρισμό" τόνισε η κ.Τρίχα. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr