Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «Σου Έχω Δέμα» – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα στήριξης φοιτητών «Σου Έχω Δέμα» – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει και φέτος να στηρίζει τους Ηρακλειώτες φοιτητές, μέλη οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, που με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα σπουδάσουν για πρώτη φορά σε πόλεις της επαρχίας.

Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δέμα» υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη περίοδο και αφορά την τακτική, δωρεάν αποστολή πακέτου με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, αναλώσιμα οικιακά κτλ) στους δικαιούχους φοιτητές, κατοίκους της πόλης, που θα ενταχθούν στην δράση, προκειμένου να στηρίξει τα πρώτα τους βήματα στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους, παράλληλα ελαφρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.


Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε οι ίδιοι οι φοιτητές, είτε μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας (Παπαϊωάννου 15-17, 1ος όροφος, πληροφορίες στα τηλ. 2102716636 – 2102724045) και θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

• Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στη Κοινωνική Πρόνοια, από τον/την φοιτητή/τρια ή τον γονέα. Στην περίπτωση που την συμπληρώσει ο γονέας, χρειάζεται σχετική εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον/την φοιτητή/τρια.

• Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους.

• Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2018.

• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

• Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (λογαριασμός ΔΕΚΟ)

• Προσκόμιση αντιγράφου ηλεκτρονικού μισθωτηρίου της ενοικιαζόμενης κατοικίας του/της φοιτητή/ τριας, ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.

• Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πλήρης, διαφορετικά δεν θα παραλαμβάνεται έως ότου συμπληρωθεί.

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα τις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στόχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι η, όσο το δυνατό, τακτικότερη χορήγηση υλικής στήριξης και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα οποία θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των εκάστοτε ετησίων συμμετοχών.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους φοιτητές της πόλης μας στα πρώτα τους βήματα, με όποιες δυνάμεις έχουμε και μας αναλογούν, ώστε η μόνη έγνοια τους να είναι τα μαθήματά τους, οι σπουδές που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Την Ενημερωτική σελίδα των Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020 μπορείτε να την δείτε εδώ!

Πρόγραμμα υλικής ενίσχυσης Πρωτοετών Φοιτητών

Είσαι Πρωτοετής Φοιτητής; – ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr