Εγγραφές Πρωτοετών στις ΑΣΤΕ (2019-2020) – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφές Πρωτοετών στις ΑΣΤΕ (2019-2020) – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν ότι εγγραφές στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε στη Σχολή (αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο) είτε με αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών μέσω ταχυμεταφοράς (courier).


Την ενημερωτική σελίδα των σπουδαστών ΑΣΤΕ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με ταχυμεταφορά γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με την σφραγίδα επί του φακέλου- απόδειξη ταχυμεταφοράς.

Εγγραφές ΑΣΤΕΡ

Εγγραφές σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. 2019-20

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε στη Σχολή (αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο) είτε με αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών μέσω ταχυμεταφοράς (courier). Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με ταχυμεταφορά γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολή τους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με την σφραγίδα επί του φακέλου- απόδειξη ταχυμεταφοράς.

Για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ υποβάλλονται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εγγραφής, η οποία είναι συνημμένη. Εφόσον η αίτηση αποσταλεί με ταχυμεταφορά ή κατατεθεί από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο, θα πρέπει να φέρει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή.

Αίτηση εγγραφής Α΄ ετών

2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή αλλού δημοσίου εγγράφου, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά στοιχεία.

3. Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.

4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι ο επιτυχών δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη Δήλωση

Εφόσον η αίτηση αποσταλεί με ταχυμεταφορά ή κατατεθεί από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο, η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να φέρει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή.

Σε περίπτωση που από προηγούμενο έτος ο επιτυχών έχει εγγραφεί σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, υποβάλλεται πράξη διαγραφής από το προηγούμενο τμήμα.

5. Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). Αν η βεβαίωση πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση ΔΕ στην οποία υπάγεται το σχολείο. (Για την βεβαίωση πρόσβασης, βλ. Παράρτημα Ι). Το δικαιολογητικό αυτό υποβάλλεται μόνο από όσους πέτυχαν από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ -Β΄ (90% και 10%).

7. Πιστοποιητικό Υγείας, από Κρατικό ή Ιδιώτη Ιατρό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αρ. Υ1γ/Γ.Π./οικ 35797/4.4.2012 απόφαση Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1199/Β΄).

Πιστοποιητικό Υγείας

8. Πιστοποιητικό γέννησης

Για την εγγραφή των επιτυχόντων αλλοδαπών – αλλογενών και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής, όσον αφορά τις ημερομηνίες εγγραφής και τα δικαιολογητικά  που θα πρέπει να υποβληθούν,  θα αναρτηθεί σχετική  ανακοίνωση εντός των ημερών.

Ενδυματολογική εμφάνιση Σπουδαστών/στριών

ΑΓΟΡΙΑ

  1. Κουστούμι χρώματος σκούρο μπλε, κατά προτίμηση υφάσματος τεριλέν.
  2. Πουκάμισο λευκό με μακρύ μανίκι και κλασσικό γιακά.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

  1. Ταγιέρ χρώματος σκούρο μπλε, κατά προτίμηση υφάσματος τεριλέν .
  2. Πουκάμισο λευκό με μακρύ μανίκι και κλασσικό γιακά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής (τηλ. 2241024190).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δεδομένου ότι σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση του Κανονισμού Σπουδών των ΑΣΤΕ σύμφωνα με την 4631/7-3-2019 κυα (ΦΕΚ 929/Β), δικαίωμα μετεγγραφής έχουν και σπουδαστές του πρώτου έτους και η σχετική αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας 15 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία των εγγραφών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Β΄ & Γ΄ ΕΤΟΥΣ

Οι εγγραφές των σπουδαστών παλαιοτέρων ετών που έχουν δικαίωμα επανεγγραφής στα χειμερινά εξάμηνα θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου του Οκτωβρίου. 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι

Αν η Βεβαίωση Πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται το σχολείο.

Ωστόσο, τα κάτωθι ιδιωτικά Γενικά Λύκεια:

– Κολλέγιο Αθηνών (Στ. Δέλτα 15, Ψυχικό)

– Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών (Αγ. Παρασκευής, Πλατάνι Ρίου, Αχαΐα)

-Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Τοσίτσα 16 και Πεύκων, Ελαιώνες Πυλαίας,

Θεσσαλονίκη)

– Α’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Αρσάκη 1, Παλαιό Ψυχικό)

– Β’ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Αρσάκη 1, Παλαιό Ψυχικό)

– Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού (Αρσάκη 1, Παλαιό Ψυχικό)

– Α’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης (Λεωφ. Μαραθώνος 1, Άνοιξη Αττικής)

– Β’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης (Λεωφ. Μαραθώνος 1, Άνοιξη Αττικής)

– Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή)

είναι ισότιμα με τα δημόσια Γενικά Λύκεια. Κατόπιν τούτου διευκρινίζεται ότι τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή των αποφοίτων των εν λόγω σχολείων είναι αντίστοιχα με αυτά των αποφοίτων των δημοσίων Γενικών Λυκείων.

Εγγραφές ΑΣΤΕΚ

Εγγραφές σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε.Κ. 2019-20

1. Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται είτε στη Σχολή (αυτοπροσώπως ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο) είτε με αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών μέσω ταχυμεταφοράς (courier). Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις που θα αποσταλούν με ταχυμεταφορά γίνονται δεκτές, εφόσον η αποστολήτους γίνει μέσα στην παραπάνω οριζόμενη προθεσμία, ήτοι από Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έως και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με την σφραγίδα επί του φακέλου- απόδειξη ταχυμεταφοράς.

Για την εγγραφή των εισαγομένων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ υποβάλλονται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εγγραφής, η οποία παρέχεται από την Σχολή. Εφόσον η αίτηση αποσταλεί μεταχυμεταφορά ή κατατεθεί από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο, θα πρέπει να φέρει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή.

2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριου ή αλλού δημοσίουεγγράφου, από το οποίο να αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά στοιχεία.

3. Τίτλος απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.

4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι ο επιτυχών δεν είναι εγγεγραμμένος σεάλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Εφόσον η αίτηση αποσταλεί με ταχυμεταφορά ή κατατεθεί από νομίμως εξουσιοδοτημένο από τον επιτυχόντα πρόσωπο, η υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να φέρει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή. Σε περίπτωση που από προηγούμενο έτος ο επιτυχών έχει εγγραφεί σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, υποβάλλεται πράξη διαγραφής από το προηγούμενο τμήμα.

5. Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

6. Ευκρινές φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ). Αν η βεβαίωση πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση ΔΕ στην οποία υπάγεται το σχολείο. (Για την βεβαίωση πρόσβασης, βλ. Παράρτημα Ι). Το δικαιολογητικό αυτό υποβάλλεται μόνο από όσους πέτυχαν από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ -Β΄ (90% και 10%)

7. Πιστοποιητικό Υγείας, από Κρατικό ή Ιδιώτη Ιατρό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αρ. Υ1γ/Γ.Π./οικ 35797/4.4.2012 απόφαση Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 1199/Β΄)

8. Πιστοποιητικό γέννησης

Την ενημερωτική σελίδα των σπουδαστών ΑΣΤΕ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr