Απλησίαστα τα φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα - Σε δύσκολη θέση οι πρωτοετείς

Απλησίαστα τα φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα - Σε δύσκολη θέση οι πρωτοετείς

Απλησίαστα είναι τα ενοίκια στην Αθήνα, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε καθώς χιλιάδες πρωτοετείς φοιτητές βρίσκονται στον "αγώνα" αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας.

Οι φοιτητές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ενοικίαση στην Αθήνα. Μία γκαρσονιέρα που είχε πέρσι-πρόπερσι 250 ευρώ τώρα ενοικιάζεται 350 και περισσότερα ίσως.


Στα εξάρχεια μια γκαρσονιέρα μόλις 33 τ.μ. του 1975 η τιμή του ενοικίου φτάνει τα 440 ευρώ ενώ στην Νεάπολή για γκαρσονιέρα 45 τ.μ. κατασκευής 1973 ο ενοικιαστής καλείται να πληρώσει 850 ευρώ ενοίκιο.

Όπως αναφέρουν ειδικοί της αγοράς ακινήτων, οι ιδιοκτήτες κλείνουν επί της ουσίας το μάτι σε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης που επινοικιάζουν κατοικίες σε τουρίστες.

Πανελλαδικά, τα ενοίκια έχουν σημειώσει αύξηση 8,4%, ενώ σε ορισμένες τουριστικές περιοχές το ποσοστό αυτό φθάνει ακόμη και το 30%. Περιοχές όπως η Καλλιθέα, το Κουκάκι, ο Νέος Κόσμος, τα Εξάρχεια, αλλά και η Κυψέλη κ.ά έχουν μπει στο στόχαστρο των αγοραστών, με τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί ήδη κατά πολύ.

Φοιτήτρια αναφέρει: Έψαχνα καιρό αλλά δεν βρήκα κάτι, είναι όλα πανάκριβα και χάλια. Στο Κουκάκι και στον νέο κόσμο είναι απλησίαστα και γενικά στο κέντρο είναι ακριβά.

Ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου κτηματομεσιτών Θεμιστοκλής Μπάκας, δηλώνει: Η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει έντονα το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Τα φοιτητικά ενοίκια έχουν αυξηθεί από το 2016 ακόμα 50 και 60% ανάλογα με τις περιοχές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Πρωτοετείς.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr