Πως να κάνεις εύκολα παρέες στο Πανεπιστήμιο

Πως να κάνεις εύκολα παρέες στο Πανεπιστήμιο

Φοιτητική ΖωήΠρώτες μέρες στη Σχολή και άρχισαν ήδη οι πρώτες ανησυχίες για το πως θα κάνεις εύκολα παρέες στο Πανεπιστήμιο. Οι ανησυχίες σου είναι απολύτως φυσιολογικές. Λίγο πολύ έως πάρα πολύ, οι περισσότεροι βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα. Τώρα που είσαι πλέον ενήλικας είναι καλό είναι να εξασκηθείς στο πώς να προσεγγίζεις άλλους ανθρώπους και γενικά να παρουσιάζεις τον εαυτό σου.

Δώσε ευκαιρίες στο να γνωρίσεις άτομα. Στα διαλείμματα ή στο αμφιθέατρο λίγη ώρα πριν την έναρξη των διαλέξεων. Σίγουρα όλο και κάποιος συμφοιτητής θα προτείνει καφέ οπότε join them. Κλασικά οι πρώτοι καφέδες και έξοδοι με πρωτοετείς θα είναι 10-15 άτομα, μέχρι να σπάσουν σε παρέες. Δεν χρειάζονται ντροπές μην διστάσεις να προτείνεις και εσύ.


Πίεζε τον εαυτό σου να μην αρκεστείς σε ελάχιστες γνωριμίες. Προσπάθησε να κάθεσαι δίπλα σε διαφορετικά άτομα κάθε φορά. Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες δεν είναι καθόλου αμήχανο να ρωτήσεις τον διπλανό σου από που είναι και πως τον λένε.

Ένα καλό κίνητρο συζήτησης είναι πάντα οι σημειώσεις. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ή μετά το πέρας της διάλεξης ζήτησε από τον διπλανό/ή σου ή από τον μπροστινό/ή σου τις σημειώσεις του καθώς δεν πρόλαβες να τα γράψεις όλα. Μπορείς ακόμη να τις δανιστείς για να τις αντιγράψεις και να τις επιστρέψεις κερνώντας ένα καφεδάκι την επόμενη μέρα. 

Μην συμβιβαστείς και μπεις σε παρέες μόνο και μόνο για να μην είσαι μόνος. Εάν δεν σου ταιριάζουν κάποια άτομα ή παρέες, γνώρισε άλλους. Εννοείται πως οι παρέες εάν δεν ταιριάξουν επίσης θα χαλάσουν. Μην αγχωθείς θα ξαναφτιαχτούν νέες γρήγορα φτάνει να μην μείνεις στάσιμος!

Ψάξε πολιτιστικές ή εθελοντικές ομαδες του Πανεπιστημίου. Θα γνωρίσεις και άτομα πέραν από τη Σχολή σου. Συν του ότι η εθελοντική εργασία θα εκτιμηθεί πολύ στο βιογραφικό σου.

Μην μπλεχτείς από τόσο νωρίς με τις παρατάξεις. Καθώς με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ξεκινάει η "κυνηγετική" περίοδος. Θα τους δεις να ξεχύνονται στους διαδρόμους της σχολής και θα σου προσφέρουν βοήθεια για την ολοκλήρωση της εγγραφής, βοήθεια σε ότι χρειαστείς όπως σημειώσεις. 

Προσπάθησε να είσαι λίγο ενεργός στα διάφορα groups στο facebook που αφορούν το Τμήμα ή την Σχολή σου καθώς σε αυτά θα αρχίσουν άμεσα να ανεβαίνουν απορίες σχετικά με το κάθε μάθημα αλλά και ότι σημαντικό θα αφορά το Τμήμα σου.

Κατά την πρωινή σου μετάβαση στην Σχολή στην στάση και εντός του λεωφορείου θα βλέπεις συχνά συμφοιτητές σου. Ευκαιρία να ξεκινήσεις και εσύ μια συζήτηση εύκολα.

Το πιο σημαντικό απ' όλα αν είσαι κλειστός τύπος είναι να κάνεις κινήσεις άμεσα. Γιατί αλλιώς θα διαμορφωθούν οι φοιτητικές παρέες και θα είναι πάρα πολύ πιο δύσκολο μετά να μπεις σαυτές. Οπότε μη κολλάς! Θα δεις και ο ίδιος ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχεις άλλες ανησυχίες και αυτές θα σου φαίνονται αστείες!

Φοιτητή δες πότε αλλάζει η ώρα σε Χειμερινή - Γυρίζουμε μία ώρα μπροστά ή πίσω;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr