Οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με την εγγραφή τους θα δηλώσουν και αν επιθυμούν να λάβουν μετεγγραφή - 2014

Οι μετεγγραφές φοιτητών για το έτος 2014 - 15 θα γίνουν 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου με αίτηση σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας κ.Λοβέρδο ενώ δηλώνει ανοικτός για τυχόν διορθώσεις στην νόμο.

Ανοιχτός σε τροποποιήσεις στο νόμο για τις μετεγγραφές φοιτητών από κοινού με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο νόμος έχει ψηφιστεί προεκλογικά και δεν πρόκειται να τον αλλάξει.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ο φοιτητής θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει μια δήλωση στην οποία θα αναφέρει το αίτημά του για μετεγγραφή, και το ίδρυμα στο οποίο επιθυμεί να μετεγγραφεί, ώστε το υπουργείο να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.


Για το Σχέδιο Αθηνά (χάρτη αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν με λιγότερα χρήματα να λειτουργήσουν περισσότερα τμήματα όπως ζητούν ορισμένες τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με την εγγραφή τους θα δηλώσουν και αν επιθυμούν να λάβουν μετεγγραφή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr