Πρακτική Άσκηση σε Αποκεντρωμένους Οργανισμούς της Ε.Ε.

Πρακτική Άσκηση σε Αποκεντρωμένους Οργανισμούς της Ε.Ε.

Σε ενεφιαφέρει να πραγματοποιήσεις πρακτική άσκηση σε αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σου παραθέτουν όλες τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζεσαι.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ


Σκοπός της πρακτικής άσκησης στους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων σε πρακτικό πλέον επίπεδο.

1) Πρακτική στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – ETF

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ETF) είναι οργανισμός της ΕΕ. Συνδράμουμε με γειτονικές με την ΕΕ χώρες – χώρες εταίρους – με σκοπό την αναμόρφωση του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων των πολιτών τους.

Tόπος Πραγματοποίησης Πρακτικής: Ιταλία, Τορίνο

Περισσότερες πληροφορίες

2) Πρακτική στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – EFSA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) παρέχει ανεξάρτητες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις για κινδύνους που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Η EFSA εκδίδει γνωμοδοτήσεις σχετικά με υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους στα τρόφιμα. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές αποτελούν τη βάση για τη θέσπιση νόμων και κανόνων καθώς και για τη χάραξη πολιτικών της ΕΕ, και με τον τρόπο αυτό προστατεύονται οι καταναλωτές από κινδύνους στην τροφική αλυσίδα. Το πεδίο της EFSA καλύπτει τους εξής τομείς:

  • ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών
  • διατροφή
  • υγεία και καλή μεταχείριση των ζώων
  • φυτοπροστασία
  • υγεία των φυτών.

Tόπος Πραγματοποίησης Πρακτικής: Ιταλία, Πάρμα

Περισσότερες πληροφορίες

3) Πρακτική στον Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα – EMSA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) παρέχει τεχνική εμπειρογνωσία και επιχειρησιακή βοήθεια με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της ετοιμότητας και αντίδρασης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της γενικότερης ασφάλειας στη θάλασσα.

Τα περισσότερα καθήκοντα του οργανισμού έχουν προληπτικό χαρακτήρα, όπως ο έλεγχος του τρόπου εφαρμογής ορισμένων νόμων και η αξιολόγηση της συνολικής αποτελεσματικότητάς τους, ενώ άλλα έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα, όπως η αποστολή σε χώρες της ΕΕ σκαφών απάντλησης πετρελαίου σε περίπτωση μεγάλης πετρελαιοκηλίδας στη θάλασσα και ο εντοπισμός θαλάσσιας ρύπανσης μέσω δορυφορικής επιτήρησης.

Τόπος: Πορτογαλία, Λισαβόνα

Περισσότερες πληροφορίες

4) Πρακτική στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία – CEPOL

Αποστολή

H CEPOL είναι οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο οποίος προάγει την ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία στον τομέα της επιβολής του νόμου μέσω της κατάρτισης.

Όραμα

Η CEPOL σκοπεύει να εξελιχθεί σε κόμβο παγκοσμίου επιπέδου και σε κινητήρια δύναμη της αλλαγής στον τομέα επιβολής του νόμου μέσω της κατάρτισης· να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ζητημάτων ασφάλειας, ενισχύοντας τη συνεργασία των κοινοτήτων επιβολής του νόμου για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, γνώσεων και τεχνογνωσίας.

  • Βασικές αξίες
  • Επαγγελματική αριστεία
  • Καινοτομία
  • Ποιότητα
  • Ικανότητα αντίδρασης

Πλήρης σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων

Tόπος Πραγματοποίησης Πρακτικής: Ουγγαρία, Βουδαπέστη

Περισσότερες πληροφορίες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr