29 θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές στον Δήμο Βόλου

29 θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές στον Δήμο Βόλου

Πρόσκληση για την κάλυψη είκοσι εννέα θέσεων πρακτικής άσκησης δίμηνης διάρκειας για φοιτητές ΑΕΙ όλη της χώρας έχει δημοσιεύσει ο Δήμος Βόλου στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ. Οι θέσεις αφορούν σε διάφορες υπηρεσίες και δομές του Δήμου, ενώ με το πέρας της άσκησης θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της Πρακτικής Άσκησης.

Όπως τονίζεται πάντως, ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος, χωρίς να έχει καμία μισθολογική, ασφαλιστική ή άλλη υποχρέωση απέναντι στους φοιτητές, καθώς η αμοιβή κι η ασφάλιση των ασκούμενων φοιτητών προέρχονται από πόρους του Προγράμματος ΕΣΠΑ.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Το σύστημα ΑΤΛΑΣ («http://atlas.grnet.gr/PracticeOffers» http://atlas.grnet.gr/PracticeOffers) είναι μία κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία, μια πλατφόρμα, για τον συντονισμό της πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Συμμετέχουν όλα τα ιδρύματα και οι φορείς οι οποίοι παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενιαίας βάσης θέσεων πρακτικής άσκησης. Το σύστημα ΑΤΛΑΣ ενημερώνεται τακτικά και με νέες θέσεις που προσφέρει ο Δήμος Βόλου.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου καταγράφει και στην συνέχεια δημοσιεύει στη διαδικτυακή πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ, τις θέσεις Πρακτικής Άσκησης συνοδευόμενες τόσο με την περιγραφή τους όσο και με τα απαιτούμενα προσόντα.

Αφενός δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, αποκτώντας γνώσεις και πραγματική εργασιακή εμπειρία, και αφετέρου, παρέχεται σημαντική βοήθεια στην διεκπεραίωση των υποχρεώσεων του Δήμου.

Εξάλλου, όπως τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μποντού – Τοκαλή, “στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Εμείς, ως Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται στη σημερινή δύσκολη συγκυρία με στόχο την ανάπτυξη των νέων  σε όλα τα επίπεδα.”

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr