Απολογιστική, ημερίδα,πρακτική άσκηση, φοιτητών, Κρήτη Απολογιστική ημερίδα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Κρήτη

Απολογιστική ημερίδα για την πρακτική άσκηση των φοιτητών στην Κρήτη

Πάνω από 400 φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης είχαν την ευκαιρία από το 2003 μέχρι σήμερα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε διάφορους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα του εν λόγω προγράμματος του τμήματος πολιτικής επιστήμης, παρουσιάστηκαν το πρωί σε ειδική ημερίδα που έγινε στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.


Αξίζει πάντως, ν” αναφέρουμε ότι ένας από τους φορείς του ιδιωτικού τομέα που προτιμούν οι φοιτητές για την πρακτική τους είναι και η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης».

Αναλυτικότερα, έχουν συνεργαστεί με έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φορέων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες. Ο λόγος για φοιτητές του τμήματος πολιτικής επιστήμης του πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν σταδιακά στην αγορά εργασίας και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες.

Σε ημερίδα σύμφωνα με το neatv, που έγινε το πρωί στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του τμήματος, παρουσία και εκπροσώπων φορέων που είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν φοιτητές στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Ένας από τους φορείς του ιδιωτικού τομέα είναι και η «Νέα Τηλεόραση Κρήτης».

Ανάμεσα στους φοιτητές που μίλησαν για την εμπειρία που αποκόμισαν στη διάρκεια της πρακτικής τους είναι και ο Περικλής Κουκλάκης από το δημοσιογραφικό τμήμα της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης» στα Χανιά.

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο τμήμα πολιτικής επιστήμης άρχισε να υλοποιείται το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ε.Ε.

Την περίοδο 2003- 2015 έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του τμήματος πολιτικής επιστήμης 434 φοιτητές και φοιτήτριες. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ασκηθεί 99 φοιτητές και φοιτήτριες σε 48 διαφορετικούς φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr