Θέσεις, πρακτικής, άσκησης, φοιτητές, Ινστιτούτο, Θαλάσσιας, Προστασίας, Αρχιπέλαγος, 2015 Θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος

Θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος (2015)

Για πάνω από μία δεκαετία, το Αρχιπέλαγος παρέχει ευκαιρίες για μαθητές, φοιτητές, απόφοιτους και επιστήμονες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλα διεθνή πανεπιστήμια του εξωτερικού, με σκοπό να αποκτήσουν διεπιστημονική, πρακτική και εργασιακή εμπειρία μέσω των θέσεων πρακτικής άσκησης και των μαθημάτων, στο πλαίσιο της έρευνας και των εργασιών συντήρησης.

Είσαι φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι για όλες τις διαθέσειμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης; ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ


Από το 2001, οι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες έχουν φιλοξενήσει πάνω από 1.500 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο.

Τι είναι το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος

Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας είναι μία μη-κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1998. Το Αρχιπέλαγος δραστηριοποιείται στην πολυεπίπεδη έρευνα και σε δράσεις προστασίας στην ευρύτερη περιοχή των ελληνικών θαλασσών και της ΒΑ Μεσογείου.

Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος

Η δράση του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» συνδυάζει εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα με δράσεις προστασίας, οι οποίες υλοποιούνται σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Αυτή η δράση δημιουργεί στρατηγικές βάσεις οι οποίες επιτρέπουν στο Αρχιπέλαγος να δρα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας της ανατολικής Μεσογείου από μία σειρά αυξανόμενων απειλών.

Διάρκεια Πρακτικής Άσκησης

Από 3 μήνες (ελάχιστο όριο) έως 12 μήνες (παρόλα αυτά μικρότερες περίοδοι μπορούν να προσαρμοστούν στις ομαδικές και ατομικές ανάγκες).

Τοποθεσία

Η έρευνα πραγματοποιείται στο ανατολικό Αιγαίο, τη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, την Πάτμο, τους Αρκούς και το Μαράθι. Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει επίσης την απασχόληση ως πλήρωμα σ’ ένα από τα δύο ερευνητικά ιστιοπλοϊκά σκάφη του Αρχιπελάγους.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει

Απόφοιτοι και φοιτητές διαφόρων επιστημών και πεδίων

Τα πεδία στα οποία προσφέρονται θέσεις είναι τα ακόλουθα

1. Θαλάσσια Έρευνα και Διατήρηση 

2. Αλιευτική Έρευνα & Διαχείριση 

3. Διαχείριση Δασών & Εσωτερικών Υδάτων 

4. Έρευνα και Διατήρηση της Χλωρίδας & της Πανίδας 

5. Αγρονομική Έρευνα & εργασίες σχετικά με την Τράπεζα Σπόρων Αιγαίου 

6. Εργαστηριακή Εκτίμηση των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 

7. Γ.Σ.Π. Χαρτογράφηση των Θαλάσσιων & Χερσαίων Οικότοπων και της Βιοποικιλότητας 8. Εφαρμογές σε θέματα που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 

9. Καταγραφή της Χλωρίδας & Πανίδας του Αιγαίου 

10. Γραφικός Σχεδιασμός Υλικού για Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση 

11. Animation/Κινούμενες εικόνες 

12. Περιβαλλοντική Φωτογραφία στην Περιφέρεια του Αιγαίου 

13. Παραγωγή Ντοκιμαντέρ 

14. Περιβαλλοντική Διαπαιδαγώγηση 

15. Πληροφορική 

16. Νομικές Υπηρεσίες 

17. Δημόσιες Σχέσεις 

18. Διοικητικές Εργασίες

Υποβολή αιτήσεων

Για να υποβάλετε αίτηση για μία ευκαιρία πρακτικής, στείλτε μας το βιογραφικό σας και τη συνοδευτική επιστολή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Περισσότερες θέσεις Πρακτικής άσκησης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr