WIND πρακτική Η WIND αναζητά τα μελλοντικά της στελέχη μέσα απ’ τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Η WIND αναζητά τα μελλοντικά της στελέχη μέσα απ’ τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Κοντά στους νέους που επιθυμούν να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα σε μια μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία βρίσκεται η WIND, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring και υποτροφίες σε αποφοίτους αλλά και σπουδαστές ελληνικών πανεπιστημίων.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα προσλήψεων νέων στελεχών, κυρίως στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες.


Η Ιωάννα Τσίτουρα, γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της WIND Ελλάς, εξηγεί στο «Εθνος - Εργασία» τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για τους νέους υποψήφιους.

Η αγορά των τηλεπικοινωνιών παραμένει ένας σχετικά εύρωστος κλάδος παρά τη γενικότερη ύφεση που επικρατεί στους βασικούς κλάδους της οικονομίας μας. Η WIND ως εργοδότης, με τι κριτήρια επιλέγει το νέο προσωπικό της και ποιος ο ρόλος της στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία;

Η εργασιακή κουλτούρα μας στη WIND καθορίζεται από πέντε αξίες: Ευελιξία, Απλότητα, Ομαδικότητα, Ακεραιότητα και Επιχειρηματικότητα. Εκτός λοιπόν από τα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα που πρέπει να πληροί ένας νέος εργαζόμενος ανάλογα και με τον ρόλο που ψάχνει, μας ενδιαφέρει να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που να επιδεικνύουν τις παραπάνω ιδιότητες ως επαγγελματίες αλλά και ως προσωπικότητες.

Αυτήν την περίοδο τι προσωπικό αναζητά η WIND και από ποιες ειδικότητες;

Στη WIND πάντα αναζητάμε ανθρώπους και ταλέντα για να συμπληρώσουμε την ομάδα μας. Δεδομένου ότι αυτό που πρωτίστως επιδιώκουμε είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τη μέγιστη δυνατή αξία για τα χρήματά τους, την περίοδο αυτή αναζητούμε ειδικότητες κυρίως στις πωλήσεις και στο marketing αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες. Βεβαίως μας ενδιαφέρουν όπως σας είπα τα ταλέντα και αξιολογούμε όλα τα βιογραφικά από ανθρώπους κάθε σχετικού με τη δραστηριότητά μας επαγγέλματος, οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέλη της οικογένειας WIND.

Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στους νέους και το απέδειξε πρόσφατα με το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με δύο κορυφαία πανεπιστήμια. Ποιους αφορά το πρόγραμμα και πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στην εταιρεία σας;

Η συγκεκριμένη δράση αφορά φοιτητές και απόφοιτους των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Οικονομικής & Επιχειρησιακής Στρατηγικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Θα πληρωθούν 15 θέσεις πρακτικής άσκησης κυρίως στην Εμπορική & Οικονομική Διεύθυνση της WIND και οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν σε μας για δύο μήνες τουλάχιστον, ανάλογα και με τις ανάγκες του ρόλου που θα αναλάβουν. Οι αιτήσεις γίνονται στις γραμματείες των τμημάτων καθώς και απευθείας στην εταιρεία μας μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η τελική επιλογή γίνεται από τη WIND.

Ποιες άλλες δράσεις για νέους φοιτητές ή απόφοιτους υλοποιείτε φέτος;

Είμαστε πάντα κοντά στους νέους ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας. Πέρα από τη συνεργασία μας με τα δύο πανεπιστήμια που προανέφερα, χορηγούμε τρεις υποτροφίες σε φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Job Pairs, μια εθελοντική δράση από επαγγελματίες που λειτουργούν ως μέντορες σε νέα παιδιά προσφέροντάς τους καθοδήγηση και διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο συμμετέχουμε και στο πρόγραμμα Future Leaders (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) που οργανώνει διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μεταπτυχιακούς φοιτητές ή απόφοιτους μεταπτυχιακών, στοχεύοντας στη σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας.

Επιπλέον δίνουμε κάθε χρόνο το «παρών» στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας, μια 3μερή δράση που φέρνει τους νέους σε επαφή με τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Σε συνέχεια αυτής της δράσης, οργανώνουμε τη WIND Business Day, όπου καλούμε ενδιαφερόμενους φοιτητές να περάσουν μία μέρα στη WIND μαθαίνοντας για την εταιρεία μας, τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και τις απαιτήσεις ενός εργοδότη από έναν νέο επαγγελματία. Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 80 φοιτητές, μένοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr