Αναφορά προς Κεραμέως: Να ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

Αναφορά προς Κεραμέως: Να ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση μεταπτυχιακών φοιτητών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

"Να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση άμεσα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης"

Να επιτρέψει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «ειδική αγωγή και εκπαίδευση» να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση στο εαρινό εξάμηνο του 2021, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.


Στην αναφορά του προς το κυβερνητικό στέλεχος, ο κ. Κόκκαλης σημειώνει τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ, οι 515 φοιτητές του Εαρινού Εξαμήνου 2021 του κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» των Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας, ενώ διανύουν το καταληκτικό εξάμηνο του προγράμματος σπουδών τους, κατά το οποίο προβλέπεται η εκπόνηση Πρακτικής Άσκησης σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διάρκειας 200 διδακτικών ωρών, εντούτοις, κινδυνεύουν να μην πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, να μην ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών και κατά συνέπεια να μην συμπεριληφθούν στους νέους πίνακες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του 2022.

Στην επιστολή που απέστειλαν περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης και αιτούνται την άμεση συμπερίληψή τους στην απόφαση 28630/Ζ1, όπως αυτή ορίζεται από το ΦΕΚ 993/Β/12-03-2021514 φοιτητές του ΠΜΣ «ειδική αγωγή και εκπαίδευση».  

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ για τις άμεσες και δέουσες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr