Αμειβόμενη πρακτική για φοιτητές και απόφοιτους στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Πρακτική για φοιτητές και απόφοιτους στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Πρακτική Άσκηση: O Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη προσφέρει υποτροφία για Βοηθό Ερευνητή στην την κοινοβουλευτική συνέλευση. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό ως προς τους αποφοίτους και φοιτητές της πολιτικής επιστήμης, δικηγορίας, διεθνών σχέσεων ή και άλλους σχετικούς τομείς των κρατών και συνεργατών του ΟΑΣΕ.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και πρόσφατους αποφοίτους πολιτικών επιστημών, δικαίου, διεθνών σχέσεων ή άλλων συναφών τομέων από τα συμμετέχοντα κράτη και εταίρους του ΟΑΣΕ. Οι βοηθοί της έρευνας αναπτύσσουν τις γνώσεις τους για τα διεθνή πολιτικο-στρατιωτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και αναπτύσσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες σε τομείς που συνδέονται με το έργο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.


Καθήκοντα

Τα άτομα που θα επιλεχθούν διεξάγουν έρευνες σχετικά με θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Συντάσσουν διάφορα έγγραφα, όπως ενημερωτικές εκθέσεις, ομιλίες, δηλώσεις, συνομιλίες, πρακτικά συνεδριάσεων και ιστορικά έγγραφα, για να υποστηρίξουν το έργο της Συνέλευσης, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των αποστολών παρατήρησης εκλογών, διάφορες επίσημες επισκέψεις, συνεδριάσεις και ειδικές έργων της Διεθνούς Γραμματείας.

Επιπλέον, οι Βοηθοί στη Βιέννη παρακολουθούν επίσημες συνεδριάσεις των οργάνων λήψης αποφάσεων του ΟΑΣΕ και άλλες ανεπίσημες συνεδριάσεις των συμμετεχόντων κρατών του ΟΑΣΕ και συντάσσουν σύντομες εκθέσεις για τη συνέχιση της Συνέλευσης σχετικά με τις βασικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και τις διαπραγματεύσεις.

Οι βοηθοί καλούνται επίσης να ολοκληρώσουν διοικητικά καθήκοντα, όπως η καθημερινή πρακτική άσκηση στο γραφείο, η μετάφραση και η διόρθωση των επίσημων εγγράφων, η κατάθεση και άλλα απαραίτητα καθήκοντα. Σε ad hoc βάση, οι βοηθοί μπορούν να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις της Συνέλευσης που διεξάγονται στον τομέα, όπως παρατηρήσεις εκλογών, υποχρεωτικές συναντήσεις, επιτόπιες επισκέψεις κ.λπ.

Οι θέσεις του Βοηθού Ερευνητή απαιτούν μια εξαμηνιαία δέσμευση και όλοι οι Βοηθοί αναμένεται να συμμορφωθούν με τον Κώδικα Συμπεριφοράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.

Διάρκεια

Οι θέσεις του Βοηθού Ερευνητή χορηγούνται για περίοδο έξι μηνών.

Επιδόματα

Η Συνέλευση παρέχει ερευνητικούς βοηθούς στην Κοπεγχάγη με επιδόματα 656 ευρώ το μήνα και δωρεάν στέγαση. Για τους Βοηθοί στη Βιέννη, η συνέλευση παρέχει αποζημίωση 1.000 ευρώ μηνιαίως για την κάλυψη των βασικών εξόδων και διαμονής.

Προσόντα

Οι κύριες προϋποθέσεις για έναν υποψήφιο είναι:

  • Μεταπτυχιακό (ή ισοδύναμο) στην Πολιτική Επιστήμη, τις Διεθνείς Σχέσεις, το Δίκαιο ή σε σχετικό τομέα. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση πριν από την απόκτηση του πτυχίου τους εάν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλες οι απαιτήσεις για τη ΜΑ τους.
  • Υποχρεωτική γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Η γνώση άλλων επίσημων γλωσσών του ΟΑΣΕ (ρωσικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά) αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.
  • Ισχυρές αναλυτικές και γραπτές δεξιότητες.
  • Κύριο ενδιαφέρον για θέματα διεθνούς ασφάλειας και κοινοβουλευτική διπλωματία.
  • Είναι επιθυμητή η προηγούμενη εμπειρία εργασίας σε διεθνή οργανισμό ή σε κοινοβούλιο.
  • Η γνώση των θεμάτων που αφορούν τις εκλογές, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον έλεγχο των εξοπλισμών, τις διεθνικές απειλές, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη χρηστή διακυβέρνηση, την κλιματική αλλαγή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη διοργάνωση διασκέψεων, Computer literacy, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων επεξεργασίας κειμένου και έρευνας.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη Φεβρουαρίου / Μαρτίου είναι η 1η Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν:

  • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης
  • Συνοπτική συνοδευτική επιστολή
  • Βιογραφικό σημείωμα
  • Βαθμούς από το μεταπτυχιακό δίπλωμα του αιτούντος
  • Δύο συστατικές επιστολές
  • Μια πρόσφατη φωτογραφία

Παρακαλείσθε να υποβάλετε τις ολοκληρωμένες αιτήσεις μέσω e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στην ακόλουθη διεύθυνση: κα ​​DANA BJERREGAARD, αναφέροντας στον τίτλο του μηνύματος το ονοματεπώνυμό σας, τη χώρα υπηκοότητας και την ημερομηνία προτίμησης για την έναρξη της πρακτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις πατήστε εδώ.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr