Διεκδίκησε μία θέση πληρωμένης πρακτικής άσκησης (€1.200/μήνα) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διεκδίκησε μία θέση πληρωμένης πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (€1.200/μήνα)

Πρακτική Άσκηση: Διεκδίκησε σήμερα μία θέση πληρωμένης πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ζήσε την εμπειρία να δουλεύεις στην ΕΕ. Άδραξε την ευκαιρία να ζήσεις, δουλέψεις και εκπαιδευτείς στο εξωτερικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει το κοινό του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως οι αιτήσεις για 5μήνη πρακτική άσκηση σε υπηρεσίες και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με αποδοχές ξεκίνησαν και η υποβολή θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2019!


Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 2 περιόδους άσκησης διάρκειας πέντε μηνών, για 1.300 άτομα. Κάθε μία περίοδο δηλαδή ένα εξάμηνο υπάρχουν περίπου 650 διαθέσιμες θέσεις. Ενδιαφέρον µπορούν να εκδηλώσουν φοιτητές και πτυχιούχοι.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Από την 1η Μαρτίου ή την 1η Οκτωβρίου, οι ασκούμενοι αποκτούν πρακτική εμπειρία στην χάραξη πολιτικής της ΕΕ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

Το επίδομα διαβίωσης (living allowance) για τις περιόδους πρακτικής άσκησης του 2019 θα είναι 1.196,84 € το μήνα.

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, σας παραθέτουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν την 5μήνη πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Δυνατότητα πληρωμένης πρακτική άσκηση 5 μηνών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ή σε κάποιων επιτελικών φορέων και των οργανισμών των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, όπως, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ή ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία), αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου 2019 (έναρξη πρακτικής) με δυνατότητα πρακτικής σε διάφορους τομείς.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να εργαστείτε στον τομέα του δικαίου του ανταγωνισμού, του ανθρώπινου δυναμικού, της περιβαλλοντικής πολιτικής κ.λπ.

Θα λάβετε ένα μηνιαίο επίδομα ύψους περίπου 1.196,84 € και επιστροφή των εξόδων ταξιδίου. Μπορεί επίσης να παρέχεται ασφάλισης ατυχημάτων και υγείας.

Αυτό μπορεί να είναι ένας σημαντικός εμπλουτισμός για την περαιτέρω καριέρα σου.

Σημαντικές Προϋποθέσεις

  • πτυχίο (3 έτη σπουδών)
  • Πολύ καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας
  • πολύ καλή γνώση μιας δεύτερης επίσημης γλώσσας της ΕΕ (που απαιτούνται για τους υπηκόους της ΕΕ);

Τι περιλαμβάνει η καθημερινή εργασία των ασκουμένων;

  • Συμμετοχή και διοργάνωση συναντήσεων, ομάδων εργασίας, φόρουμ, δημόσιων ακροάσεων
  • Έρευνα και σύνταξη τεκμηριώσεων, εκθέσεων, διαβουλεύσεων, απαντήσεων σε ερωτήματα
  • Τρέχοντα έργα

Τι περιμένει η Επιτροπή από εσάς;

  • Ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά θέματα
  • Ενδιαφέρον για την εκμάθηση των μεθόδων εργασίας της Επιτροπής
  • Προθυμία να εργαστεί σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον
  • Συμβολή στην καθημερινή εργασία με μια νέα οπτική γωνία
  • Προληπτική στάση

Θέσεις πρακτικής άσκησης σε Επιστημονικούς τομείς, διατίθενται στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission's Joint Research Centre (JRC).

Έναρξη Πρακτικής: 1η Μαρτίου 2019.

Προθεσμία: 4 Φεβρουαρίου 2019 (στις 12:00 ώρα Βρυξελλών).

Αιτήσεις: ec.europa.eu/stages

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Εταιρείες που προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης μπορούν να έρχονται σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για να τις καλύψουν. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή των ενδιαφερομένων ως προς αναζήτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr