Οι εταιρείες που προσφέρουν μέχρι 7.000 ευρώ το μήνα για πρακτική άσκηση

Οι εταιρείες που προσφέρουν μέχρι 7.000 ευρώ το μήνα για πρακτική άσκηση

Πρακτική Άσκηση: Η πρακτική εξάσκηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους αποφοίτους των πανεπιστημίων και των σχολών. Σε έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ ανάμεσα σε 13.000 πρώην και νυν εργαζόμενους υπό το καθεστώς της πρακτικής, η Google, Apple και το Facebook ξεχώρισαν ανάμεσα στις καλύτερες. Σε μερικές περιπτώσεις ο μισθός ενός ειδικευόμενου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 8.000 δολάρια (7.000 ευρώ) τον μήνα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εργασίας, Vault Internship Rankings πραγματοποίησε την έρευνα για το 2019, και χαρτογράφησε την αγορά εργασίας για τους ειδικευόμενους ξεχωρίζοντας τις 17 καλύτερες, όπως τις αναφέρει το Business Insider και το economistas.


Η λίστα των 17 καλύτερων εταιρειών για πρακτική εξάσκηση

17.ESPN

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κανάλια παγκοσμίως, με σημαντικές εκπομπές, ενώ καλύπτει κάθε άθλημα και διοργάνωση που διεξάγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι παραγωγοί του ESPN θεωρούνται από τους κορυφαίους στο είδος τους, ενώ οι εκπομπές του αποτελούν σημείο αναφοράς. Ο κολοσσός της αθλητικής δημοσιογραφίας διαθέτει στο δυναμικό του κορυφαία ονόματα του χώρου και όχι μόνο

Μέσος μισθός: 11 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Μια πρακτική στο πιο διάσημο αθλητικό κανάλι ανοίγει τις πόρτες για μια σημαντική καριέρα για όσους αγαπούν τον αθλητισμό. Όπως δήλωσε στο Cosmopolitan, η διευθύντρια του τμήματος απόκτησης ταλέντων, το ESPN συνηθίζει να προσλαμβάνει μόνιμα όσους έρχονται για πρακτική εξάσκηση.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

16.Intel

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας που αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις και βρίσκεται στην 46η θέση της λίστας Fortune 500 για το 2018. Η Intel στοχεύει μέχρι το 2020 να επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην πρόσληψη γυναικών και μειονοτήτων που δεν εκπροσωπούνται αρκετά στην εταιρεία.

Μέσος μισθός: 28 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Ανάλογα με την τοποθεσία, τα γραφεία έχουν συνήθως γυμναστήρια, γήπεδα μπάσκετ και τένις και άλλες παροχές, όπως αναφέρουν πρώην εργαζόμενοι στο Quora. Οι εργαζόμενοι που έρχονται για πρακτική εξάσκηση συνήθως επωφελούνται από την προσφορά 6μηνης εργασίας αντί του σύνηθες των 10 εβδομάδων.

15.Berkshire Hathaway

Ο πολυεθνικός όμιλος του Warren Buffet ιδρύθηκε το 1839, είναι η 7η μεγαλύτερη εταιρεία στον S&P 500 και είναι διάσημη για την πιο ακριβή μετοχή στην ιστορία, με τις Class A μετοχές να κοστίζουν περίπου 300.000 δολάρια η κάθε μια. Στον όμιλο ανήκουν διάφορες εταιρείες που καλύπτουν κάθε καταναλωτική ανάγκη και υπηρεσίες.

Μέσος μισθός: 13 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Όποιος έρθει στην επιχείρηση του Warren Buffet, δεν χρειάζεται να δουλέψει μόνο στα οικονομικά ή τις επενδύσεις. Η Berkshire Hathaway αναζητεί για ειδικευόμενους στα λογιστικά, προγραμματισμό και πολλά άλλα πεδία εργασίας.

14.Deloitte

Η Deloitte αποτελεί μια εκ των 4 κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στον χώρο της. Ιδρύθηκε το 1845 στο Λονδίνο και προσφέρει οικονομικές υπηρεσίες σε περισσότερους από 286.200 πελάτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τα γραφεία της να βρίσκονται σε περισσότερες από 100 πόλεις.

Μέσος μισθός: 26,50 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Σύμφωνα με την εταιρεία, όλοι οι ειδικευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια επιμόρφωσης και στο εθνικό συνέδριο για όλους τους ειδικευόμενους στην Deloitte. Έχουν επίσης μια ομάδα συμβούλων και μπορούν να εργαστούν σε αρκετά projects όσο καιρό διαρκεί η πρακτική τους εξάσκηση.


13. IBM

Με έσοδα που ξεπερνούν τα 79 δισεκατομμύρια δολάρια, η IBM χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο με περισσότερους από 380.000 υπαλλήλους σε 174 χώρες. Παράλληλα πλήθος πρόσθετων παροχών προσφέρονται στους μόνιμους υπαλλήλους της εταιρείας με μόνο στόχο την αφοσίωση τους στα project της ΙΒΜ.

Μέσος μισθός: 24 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Όπως αναφέρει ένας πρώην ειδικευόμενος στο blog της εταιρείας. «Οι ειδικευόμενοι εργάζονται μαζί με ανώτερα στελέχη και άλλους υψηλόβαθμους ιθύνοντες της εταιρείας σε project που έχουν παγκόσμια απήχηση».

12. Morgan Stanley

Η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 42 χώρες με περισσότερους από 55.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Είναι εκ των κορυφαίων παικτών του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, απαιτώντας από κάθε στέλεχος της εταιρείας να καταθέτει σπουδαίες ιδέες που έχουν κεντρικό γνώμονα τον πελάτη.

Μέσος μισθός: 11 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Από τους 90.000 που έκαναν αίτηση στην Morgan Stanley το 2014 για καλοκαιρινή πρακτική εξάσκηση, μόλις οι 1.000 δέχτηκαν προσφορά. Η πρακτική εκεί είναι γνωστή πως εκτιμά όσους ξεκινούν βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις.

11. Nike

Η ίσως κορυφαία μάρκα αθλητικών ειδών στον κόσμο, καθώς ντύνει τους σπουδαιότερους αθλητές όπως ο Michael Jordan και πλέον τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το τμήμα μαρκετινγκ της εταιρείας αποτελεί παράδειγμα προς μίμησ, καθώς καταφέρνει πάντα να δημιουργεί συζήτηση τόσο γύρω από τα σποτ που δημιουργεί όσο και τους αθλητές που υπογράφει με πρόσφατο παράδειγμα τον Colin Kaepernick.

Μέσος μισθός: 19 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Διαμονή και ταξίδια είναι εξασφαλισμένα και οι εργαζόμενοι έχουν 50% έκπτωση στα προϊόντα της εταιρείας.

10. The Walt Disney Company

Η εταιρεία μύθος που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία αμέτρητων ονείρων μικρών και μεγάλων. Το δημιούργημα του Walt Disney έχει πλέον ξεπεράσει προ πολλού τις όποιες προσδοκίες μπορεί να είχε ο ιδρυτής της στην αρχή. Με έσοδα που ξεπερνούν τα 59 δισ δολάρια, η Walt Disney Company αποτελεί έναν πραγματικό κολοσσό στο χώρο του θεάματος, ενώ τα θεματικά πάρκα συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Μέσος μισθός: 16 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Ένας πρώην ειδικευόμενος της εταιρείας εξομολογείται στο Business Insider, πως εκτός από τις σπουδαίες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης που υπάρχουν, μπορείς να αποκτήσεις γνώση για τα παρασκήνια της Disney World.

9. SpaceX

Είναι η εταιρεία που θέλει να φέρει το διάστημα πιο κοντά. Ιδρύθηκε το 2002 με στόχο να φέρει επανάσταση στη τεχνολογία του διαστήματος και να καταφέρει ο άνθρωπος να ζήσει σε άλλους πλανήτες. Ο ιδιόρρυθμοςElon Mask αποτελεί τον ηγέτη της Space X, με τους υπαλλήλους της εταιρείας να πίνουν νερό στο όνομα του

Μέσος μισθός: 26 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά όπως σημειώνουν οι ειδικευόμενοι στο Business Insider η εργασιακή εμπειρία εκεί, το αξίζει. Όπως τονίζει ένας εργαζόμενος, «σίγουρα αισθάνεσαι πως κάνεις κάτι που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

8. J.P. Morgan

Η επενδυτική τράπεζα που ξεκίνησε το 1871, και πλέον έχει συνάψει συμφωνίες με τις μεγαλύτερες κυβερνήσεις του πλανήτη. Αποτελεί από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως με περισσότερους από 26.000 υπαλλήλους, από τους οποίους απαιτείται το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Μια πρακτική που μπορεί να αλλάξει την καριέρα ενός εργαζόμενου καθώς οι εμπειρίες που μπορεί να κερδίσει είναι τεράστιες.

Μέσος μισθός: 25 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Οι ειδικευόμενοι απολαμβάνουν εργασιακές ευθύνες παρόμοιες με αυτές που έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, παρά την συνηθισμένη εργασία χαμηλών απαιτήσεων που έχουν συνήθως.

7. Amazon

Η εταιρεία πρότυπο του Jeff Bezos έχει καταφέρει να αλλάξει τις συνήθειες ετών και να διαμορφώσει το καταναλωτικό πρότυπο της νέας χιλιετίας. Η Amazon έχει ανακοινώσει πως θα επενδύσει 5 δισ δολάρια και θα δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια με τις δυνατότητες για τους εργαζομένους να είναι τεράστιες σε έναν όμιλο που συνεχώς αναπτύσσεται.

Μέσος μισθός: 6.100 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους ειδικευόμενους εκεί που απασχολούνται με απαιτητικές υποχρεώσεις κατά την διάρκεια του προγράμματος.

6. Goldman Sachs

Από τις πιο γνωστές επενδυτικές τράπεζες παγκοσμίως, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2008, αλλά παραμένει εκ των κορυφαίων. Η εργασία στην Goldman Sachs μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους, καθώς πολλοί που εργάστηκαν στην επενδυτική τράπεζα κατέληξαν σε κυβερνητικές θέσεις όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Malcolm Turnbull.

Μέσος μισθός: 5.700 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Αν και οι ώρες εργασίας είναι πολλές και δύσκολες, οι ειδικευόμενοι δήλωσαν πως το φαγητό τους πληρώνεται από την εταιρεία και τους δίνουν εισιτήρια για συναυλίες της Beyonce και των San Francisco Giants

5. Facebook

Ο Μάρκ Ζουκενμπεργκ άλλαξε τον πλανήτη μέσα από την πανέξυπνη ιδέα του και την δημιουργία του Facebook. Το παγκόσμιο διαδικτυακό χωριό δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα που δεν έχει επηρεάσει μόνο τους καταναλωτές, αλλά ακόμα και την λειτουργία κάθε επιχείρησης. Το Facebook αποτελεί το παράδειγμα της επιτυχίας του 21ου αιώνα, με κάθε εργαζόμενο να θέλει να αποτελέσει μέλος.

Μέσος μισθός: 8.000 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Εκτός της εξασφάλισης κατοικίας και ευχάριστων δραστηριοτήτων τα Σαββατοκύριακα, το Facebook αναθέτει σε κάθε μόνιμο υπάλληλο την ευθύνη ενός ειδικευόμενου καθώς εκείνοι αναπτύσσουν και εκτελούν τα project τους.

4. Tesla

Ακόμη μια εταιρεία του Elon Musk που θέλει να αλλάξει τον κόσμο μέσα απο τις πρακτικές εφαρμογές στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ειδικεύεται σε τεχνολογίες αιχμής που ξεκινούν από τα ηλιακά πάνελ και εκτείνονται μέχρι τα αυτοκίνητα. Όσοι έρχονται να εργαστούν στην Tesla χαρακτηρίζονται από υψηλό αίσθημα του σκοπού που καλλιεργεί ο Elon Musk.

Μέσος μισθός: 26 δολάρια την ώρα

Γιατί ξεχωρίζει: Ενώ η πληρωμή δεν είναι τόσο υψηλή όπως άλλων εταιρειών σε αυτή την λίστα, οι ειδικευόμενοι σημειώνουν πως ωφελήθηκαν από την «έξυπνη, χαριτωμένη και αλτρουιστική» τυπική μέρα στη δουλειά που είχαν στη Tesla.

3. Microsoft

Μια εταιρεία σταθμός για την τεχνολογική ανάπτυξη του πλανήτη. Το δημιούργημα του Bill Gates κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο όπου η κάθε ιδέα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χάρις στην δημιουργία των κορυφαίων λογισμικών του πλανήτη. Πολλοί εργαζόμενοι της κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι καθώς αγόρασαν μετοχές της εταιρείας.

Μέσος μισθός: 7.100 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικού χρόνου είναι καλή στη Microsoft, ενώ υπάρχουν και εκδηλώσεις μόνο για τους ειδικευόμενους. Παράλληλα η εταιρεία επιδοτεί την κατοικία και οι ειδικευόμενοι λαμβάνουν και ένα επίδομα ταξιδίων.


2. Apple

Η εταιρεία που δημιουργεί φρενίτιδα με κάθε νέα της δημιουργία και αποτελεί θέμα συζήτησης κάθε χρόνο. Το δημιούργημα των Steve Jobs και Steve Wozniak διαθέτει περισσότερους από 132.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με τις απαιτήσεις πρόσληψεις να είναι υψηλότατες. Παρόλο που έχουν υπάρξει καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν εντός της Apple, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο προσπαθούν να προσληφθούν.

Μέσος μισθός: 5.000 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Μαζί με τις προσκλήσεις αποκλειστικά στους ειδικευόμενους για να παρακολουθήσουν ομιλίες των Tim Cook και Jony Ive, οι ειδικευόμενοι στη Apple απολαμβάνουν επίσης και δωρεάν διαμονή.

1. Google

Δεν υπάρχει ιντερνετ χωρίς Google και το αντίθετο. Η εταιρεία που κατάφερε το όνομα της να γίνει συνώνυμο της έρευνας και της αναζήτησης, έχοντας εκτοξεύσει την χρήση του ίντερνετ. Ένας πολυεθνικός όμιλος που διαθέτει περισσότερους από 85.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και μπορεί να αλλάξει την ζωή όσων εργάζονται εκεί.

Μέσος μισθός: 7.000 δολάρια τον μήνα

Γιατί ξεχωρίζει: Πέρα από την σπουδαιότητα να εργαστεί κάποιος σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία ,τα έξοδα ταξιδιών και διαμονής των ειδικευόμενων καλύπτονται από την Google.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr