Πρακτική άσκηση για φοιτητές σε ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ και Unilever

ΤΙΤΑΝ

Πενήντα θέσεις πρακτικής άσκησης, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου τους, προσφέρει ο όμιλος ΤΙΤΑΝ πανελλαδικά σε φοιτητές ΤΕΙ την περίοδο 2014-2015, δίνοντας τη δυνατότητα έμμισθης εξάμηνης εργασίας και απόκτησης εφοδίων για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση, σε μια χρονική περίοδο που η ανεργία των νέων μαστίζει τη χώρα μας.

Οι προσφερόμενες θέσεις αφορούν τελειόφοιτους των ΤΕΙ με ειδικότητες που απασχολούνται στα εργοστάσια, στα κεντρικά γραφεία και στα λοιπά κέντρα δραστηριότητας του ομίλου πανελλαδικά, όπως μηχανικών μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, ηλεκτρονικών, αυτοματισμού, πολιτικών δομικών έργων, καθώς και στελεχών της διοίκησης επιχειρήσεων και της λογιστικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης. Έτσι, οι ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σημαντική εμπειρία και επαγγελματική προϋπηρεσία, καθώς και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.


Το ζήτημα της μετάβασης των νέων φοιτητών από την εκπαίδευση στην απασχόληση και η στήριξή τους είναι ένα θέμα που βρίσκεται στις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του Τιτάνα. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, που περιλαμβάνει διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από κοινού, επισκέψεων στα πανεπιστήμια, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους των εργοστασίων, συνεργασία με φοιτητικές πρωτοβουλίες κ.ο.κ.

ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές των Πανεπιστημιων, ΤΕΙ και ΙΕΚ να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην Εταιρεία. Μέσω της πρακτικής άσκησης, ο ΟΤΕ προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς νέους φοιτητές και σπουδαστές να απασχοληθούν σε διάφορες ειδικότητες και να αποκτήσουν την εργασιακή εμπειρία μιας πραγματικά μεγάλης επιχείρησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://practice.ote.gr/.

Unilever

Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε φοιτητές προσφέρει και η Unilever σε κάποιο από τα πολλά γραφεία τους ανά τον κόσμο. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι από 12 εβδομάδες έως ένα έτος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την πρακτική τους στα εξής τμήματα:

  • Marketing
  • Εφοδιαστική αλυσίδα
  • Έρευνα και ανάπτυξη
  • Πωλήσεις
  • Οικονομικά
  • Ανθρώπινο δυναμικό
  • Τεχνολογία πληροφορικής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.unilever.gr/careers-jobs/graduates/application-process/

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr