Υπ. Παιδείας: Τα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ να αναλάβουν την ευθύνη της Σίτισης των Φοιτητών

Υπ. Παιδείας: Τα Πανεπιστήμια-ΤΕΙ να αναλάβουν την ευθύνη της Σίτισης των Φοιτητών

Την πρόθεση να αναλάβουν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ «την ευθύνη της σίτισης και εμείς να τους μεταφέρουμε τα αντίστοιχα κονδύλια», εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Κ.Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6/4 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε αναλυτικά μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας:


Το θέμα της σίτισης είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις και εμείς θα θέλαμε τα Πανεπιστήμια τα ίδια να αναλάβουν την ευθύνη της σίτισης και εμείς να τους μεταφέρουμε τα αντίστοιχα κονδύλια.

Δεν έχει κανονικοποιηθεί ποιοι τρώνε, ποιοι είναι το ανώτατο εισόδημα που μπορεί να έχει κάποιος πάνω από το οποίο δεν πρέπει να τρώει δωρεάν, θα μπορεί να τρώει έναντι μιας μικρής αμοιβής. Ποιες είναι οι διαδικασίες χονδρικά είναι ελεγμένες αλλά κι εκεί έχουμε πάρα πολλά προβλήματα.

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα θέμα τα Πανεπιστήμια παίρνοντας υπόψη και τις τοπικές ανάγκες να δούνε το θέμα της ζήτησης. Και νομίζουμε ότι και τα Περιφερειακά Συμβούλια σε αυτό το ζήτημα θα έχουν να πούνε κάτι λόγω ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, λόγω της παραγωγής της κάθε περιοχής κλπ.

Περισσότερα για τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr