Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέες αλλαγές στις Μετεγγραφές

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει νέες αλλαγές στις Μετεγγραφές των Φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών επεξεργάζεται για ακόμη μία φορά το υπουργείο Παιδείας. Η περιπέτεια των φοιτητών που πήραν μετεγγραφή με απόφαση του υπουργείου αλλά έμειναν εκτός για κάποιες εβδομάδες από τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας που αρνήθηκαν να τους εγγράψουν επανέφερε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Μπορεί στον πρώτο γύρο ο Κώστας Γαβρόγλου να επιβλήθηκε των τμημάτων των ΤΕΙ, με τις εγγραφές να προχωρούν κανονικά τις τελευταίες μέρες, όμως, εν αναμονή και της δημοσιοποίησης του αριθμού εισακτέων τις επόμενες εβδομάδες, η ηγεσία καλείται να προχωρήσει σε βελτιωτικές ρυθμίσεις. Δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε κάτι, όμως, υπάρχουν συζητήσεις για να δούμε τι θα κάνουμε με το ζήτημα των μετεγγραφών, ανέφερε στον "Ελεύθερο Τύπο" ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.


Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών Πατήστε Εδώ.

Για φέτος, το υπουργείο Παιδείας κάλυψε σε επίπεδο δεσμεύσεων μέχρι στιγμής με μπαλώματα to τεράστιο βάρος που επωμίζεται το ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο συνολικά, μόνο από μετεγγραφές, δέχεται 500 επιπλέον φοιτητές (σ.σ. οι 270 αφορούν ενστάσεις). Σύμφωνα με τον κ. Παντή, το υπουργείο θα προχωρήσει τόσο σε ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης όσο και σε αύξηση του αριθμού μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος. Οι σπουδές δεν εξασφαλίζονται μόνο με μία εγγραφή στο τμήμα , αναφέρει σε ανακοίνωση του το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας (σ.σ. ένα από τα πέντε που αρνήθηκαν να εγγράψουν φοιτητές), το οποίο μόλις πριν από λίγες μέρες έκανε πίσω και δέχτηκε να προχωρήσει τις μετεγγραφές (δείτε περισσότερα εδώ). Ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τις σπουδές των φοιτητών, σημειώνοντας ότι την τελευταία επταετία αντιμετωπίζει ένα συνεχώς μειούμενο αριθμό μελών εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και δραστική μείωση του προϋπολογισμού.

Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα των μετεγγραφών έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, με τις προηγούμενες ηγεσίες να προχωρούν σε αλλαγές κριτηρίων ακόμα και εν μέσω διορίας συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου. Η βόμβα της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μετεγγραφές έσκασε στα χέρια του πρώην υπουργού Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος νομοθέτησε όριο 15% επί του αριθμού εισακτέων. Όμως με τη δυνατότητα ενστάσεων και κατ' εξαίρεση μετεγγραφών o αριθμός ξεφεύγει και πάλι, χτυπώντας κόκκινο σε σχολές κεντρικών ιδρυμάτων.

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr