Μετεγγραφόμενοι Φοιτητές: Μας αναγκάζουν να κινηθούμε νομικά ενάντια στο ΤΕΙ Αθηνών

Μετεγγραφόμενοι Φοιτητές: Μας αναγκάζουν να κινηθούμε νομικά ενάντια στο ΤΕΙ Αθηνών

Καταγγελία μετεγγραφόμενης φοιτήτριας στο ΤΕΙ Αθήνας αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής: Χθες Πέμπτη 09/02/2017 επισκέφθηκα την γραμματεία της πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας. Διάβασα την ανακοίνωση που είχε δημοσιευθεί στο site του ΤΕΙ Αθήνας στις 27/1 και ηθελα να δω τι θα γίνει. Πριν πάω λοιπόν διάβασα την ίδια ημέρα στο site του υπουργείου πως εστάλει απο τον υπουργό εγκύκλιος που αναφέρει ρητά να γίνει η εγγραφή των μετεγγραφόμενων φοιτητών ως 10/2 (τελος της εβδομαδας).

Σε σχετική ερώτηση στην γραμματεία η απάντηση άταν πως "η διαδικασία έχει παγώσει εδώ και 3 μηνες και δεν είχε προχωρήσει καθολου και όπως ενημέρωσε η πρόεδρος ίσως έχουμε μια απάντηση στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. "Αμέσως ρώτησα πάλι όμως στο υπουργείο Παιδείας γράφει πως πρέπει να γίνουν οι εγγραφές μέχρι αύριο... Η απάντηση "ως αύριο πρέπει να επανεκινήσει η διαδικασία".


Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών Πατήστε Εδώ.

Αμέσως μετά είχα την απορία τι θα γίνει με εμάς καθώς απ'ο 13-18/2 ειναι οι εγγραφές, πως θα εγγραφούμε; Θα χάσουμε πάλι το εξάμηνο; Η γραμματεία μας είπε πως δεν θα χαθεί το εξάμηνο ΑΝ τελικά εγγραφείτε θα βγάλουμε άλλη ημερομηνία. Βέβαια όταν ρώτησα τι θα γίνει με τα εργαστήρια τα οποία έχουν απουσίες δεν πήρα καμία απάντηση.

Την παρασκευή 10/2 και αφού ο υπουργος Παιδείας είχε πει στην βουλή πως έδωσε και πάλι εντολή να εγγραφούμε αλλά παράλληλα να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις ξαναεπισκέφτηκα την γραμματεία. Δεν γνώριζε κάτι σχετικά με πειθαρχικές διώξεις και όπως είπε δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με χθες. Ζήτησα απευθείας να καταθέσω αίτηση στην οποία ζητάω έγγραφη απάντηση για τους λόγους μη εγγραφής μου ώστε να κινηθώ νομικά. Η απάντηση ήταν να κάνω την αίτηση και όποτε προλάβει να την δει η πρόεδρος θα απαντήσει. Κάπου εκεί απαγοητεύτικα.

Επίσης αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν τα παιδιά που πήραν μετεγγραφή με ένσταση σε όλη την Ελλάδα να έχουν ήδη εγγραφεί και εγώ να κινδυνεύω να μείνω στον αέρα; Η απορία μου είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θα με διδάξουν, άνθρωποι οι οποίοι την 1η ημέρα μου σαν φοιτήτρια μου δείχνουν πώς δεν έχουν κανένα σεβασμό για τους νόμους, αλλά και για εμένα σαν άνθρωπο και φοιτήτρια. Έχουμε βρεθεί στην μέση ενός πολέμου μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και του ΤΕΙ Αθήνας χωρίς να φταίμε εμείς σαν φοιτητές σε κάτι... Νιώθουμε πως παίζουν με τις ζωές μας.

Θελω να ρωτήσω λοιπόν... Υπάρχει κράτος και νόμοι να μας βοηθήσουν;

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, μετεγγραφόμενη φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθήνας

Διαβάστε Ακόμη για το ΤΕΙ Αθήνας:

Εντολή Υπουργού Παιδείας για πειθαρχική δίωξη της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας για τις μετεγγραφές

Υπουργός Παιδείας: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι Μετεγγραφές των Φοιτητών

Διαγράφηκαν από τις σχολές τους και τώρα δεν προχωράνε τις μετεγγραφές

Κινδυνεύουν να χάσουν μέρος του εαρινού εξαμήνου οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές

Φοιτητές πήραν μετεγγραφή με κοινωνικά κριτήρια, αλλά δεν τους αφήνουν να κάνουν μάθημα

Κινητοποίηση για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr