Φοιτητές πήραν μετεγγραφή με κοινωνικά κριτήρια, αλλά δεν τους αφήνουν να κάνουν μάθημα

Φοιτητές πήραν μετεγγραφή με κοινωνικά κριτήρια, αλλά δεν τους αφήνουν να κάνουν μάθημα

Σε απόγνωση βρίσκονται 270 φοιτητές που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και οι οικογένειες τους. Παρά το γεγονός ότι με κοινωνικά κριτήρια πήραν μετεγγραφές από Τεχνολογικά ιδρύματα της Επαρχίας στα ΤΕΙ της Αθήνας, τέσσερις μήνες μετά εξακολουθούν και δεν γίνονται αποδεκτοί στα τμήματα που έχουν μετεγγραφεί. 

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών Πατήστε Εδώ.


Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι των ΤΕΙ και του υπουργείου παιδείας τους έχουν κάνει μπαλάκι, τα ΤΕΙ επικαλούνται υπεράριθμα τμήματα και το υπουργείο υποστηρίζει ότι οι μετεγγραφές έχουν ολοκληρωθεί και ότι τα ΤΕΙ πρέπει να δεχτούν τους φοιτητές. Οι φοιτητές που επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια έχουν χάσει ήδη το πρώτο εξάμηνο και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στην επαρχία καθώς έχουν ήδη διαγραφεί.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιάννης Παντής συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία φοιτητών του ΤΕΙ Αθηνών, η εγγραφή των οποίων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, αν και έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr