Δηλώσεις για μετεγγραφές φοιτητών από το εξωτερικό σε ελληνικά ΑΕΙ

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για μετεγγραφές φοιτητών από το εξωτερικό σε ελληνικά ΑΕΙ

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, οι 2.500 αιτούντες  μεταγραφή βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είτε με σοβαρά προβλήματα υγείας είτε σημαντικά οικονομικά προβλήματα. 

Η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε την δυνατότητα μεταγραφής Ελλήνων φοιτητών από το Καμερίνο της Ιταλίας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας λόγω του σεισμού που έπληξε την περιοχή. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου ήδη είναι πολύ βεβαρημένα τα ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ υπάρχει σημαντικός φόρτος λόγω των 2.500 αιτήσεων φοιτητών εντός της ελληνικής επικράτειας. 


Παρόλα αυτά στην δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας άφησε μια χαραμάδα ελπίδας για τις οικογένειες παιδιών που σπουδάζουν στο Καμερίνο, λέγοντας πως αν συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας να υποβάλλουν την σχετική αίτηση. 

Να κάνουν αίτηση για κατ εξαίρεση μετεγγραφή σε ελληνικά Πανεπιστήμια ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από τους Έλληνες φοιτητές που φοιτούν σε ΑΕΙ του Camerino Ιταλίας.

“Μελέτησα και το σχετικό κόστος ζωής σε άλλες πόλεις αντίστοιχες με το Camerino” είπε ο υπουργός Παιδείας κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης Βουλευτή , και υπογράμμισε τα εξής:

- Υπάρχουν πολλές πόλεις με πολλά πανεπιστήμια.

- Όμως, εάν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που όσο ήταν εκεί ή πριν πάνε εκεί παρουσιάστηκαν

κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχαν σχέση με τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες στο Camerino και τώρα υπάρχει προφανώς μια δυσκολία απομάκρυνσης από αυτές λόγω αυτών των πολύ ιδιαίτερων συνθηκών, θα παρακαλούσα αυτά τα παιδιά να κάνουν μια κατ’ εξαίρεση αίτηση.

- Έχετε πράγματι απόλυτο δίκιο ότι τα νούμερα δεν θα είναι μεγάλα.

- Εάν, όμως, υπάρχουν, να δούμε αυτό το θέμα, από νομική πάντα άποψη.

- Άρα, τα παιδιά που είτε τους παρουσιάστηκε όσο ήταν είτε όταν έφυγαν από εδώ και στο Camerino υπήρχαν εκείνες οι υπηρεσίες που διευκόλυναν την καθημερινότητά τους για λόγους προφανώς σοβαρούς υγείας, αυτά τα άτομα νομίζω ότι θα πρέπει να τα δούμε.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα για τις Κατ εξαίρεση Μετεγγραφές μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr