Ξεκινά η εξεταστική, δεν γνωρίζουμε, μετεγγραφές, meteggrafes, exetastikh «Ξεκινά η εξεταστική και δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι μετεγγραφές»

«Ξεκινά η εξεταστική και δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι μετεγγραφές»

Η υπομονή των φοιτητών έχει εξαντληθεί. Ένας από τους χιλιάδες αγχωμένους μετεγγραφέντες φοιτητές αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, τα εξής:

Κατακερματισμός της παιδειας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο!! Είναι κρίμα τόσο καιρό να υπάρχει τέτοια αναμονή για τις μετεγγραφές.


Επίσης μου φάνηκε ανούσιος ο διαχωρισμός των οικογενειών σε «φτωχές» και μη. Επειδή υπάρχουν μερικές οικογένειες με ένα σχετικά «καλό» ή, και ικανοποιητικό εισόδημα δεν σημαίνει ότι είναι «πλούσιες» για το κράτος με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται μετεγγραφή τα παιδιά. Αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει - πως θα μπορούσε άλλωστε;  τι πληρώνουν κάθε μήνα και πως τα βγάζουν πέρα αυτές οι οικογένειες. Είναι άσχημο να βλέπω τόσα παιδιά να χάνουν τα όνειρα τους εξαιτίας μιας μετεγγραφής. Κανείς δεν είναι άμεσα ενημερωμένος για τίποτα και όλα θα τα μάθουμε τελευταία στιγμή! Περισσότερο άγχος, περισσότερη υπομονή, περισσότερο..  Δεν λέω υπάρχει και δεύτερη προσπάθεια αλλα πολλές φορές δεν είναι και η καλύτερη.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι κάποιες εξετάσεις πόσο μάλλον οι Πανελλαδικές δεν κρίνουν τους ανθρώπους ούτε η ζωή τους εξαρτάται από αυτές - όπως πολλάκις έχει ειπωθεί από μικρούς και μεγάλους. Στο κράτος που λέγεται Ελλάδα, το ποιόν του ανθρώπου, το ήθος του, το μεράκι του για δουλειά προσπαθούν να δείξουν ότι διαφαίνεται από τέτοιου είδους δοκιμασίες. Εκεί έχουμε φτάσει... 

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθω και στο θέμα του εξαμήνου το οποίο ταλαιπωρεί και αγχώνει τους μελλοντικούς μετεγγραφεντες φοιτητές. Ο αρχικός πυρήνας του  πρόβλημα προέρχεται απο το Υπουργειο Παιδειας το οποίο θα μπορούσε καλιστα να είχε «τρέξει» το θέμα των μετεγγραφών προκειμένου να μην υπάρξει προβλημα με την εξεταστική χιλιάδων φοιτητών. Ομως αυτη την στιγμη δεν μπορει να αλλάξει κατι το οποίο δημιουργήθηκε απο λάθη!! Καλησπέρα σας, καλή συνέχεια!

Για τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr,

Ένας από τους χιλιάδες αγχωμένους μετεγγραφέντες φοιτητές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr