Αμοιβαίες, Μετεγγραφές, 2015,2016, Τι ισχύει, προϋποθέσεις,δικαιολογητικά,amoivaies,meteggrafes Αμοιβαίες Μετεγγραφές 2015-2016: Τι ισχύει - προϋποθέσεις - δικαιολογητικά

Αμοιβαίες Μετεγγραφές 2015-2016: Τι ισχύει - προϋποθέσεις - δικαιολογητικά

Όπως ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε Αμοιβαίες Μετεγγραφές (απόφαση η οποία έχει εκδοθεί το Φθινόπωρο του 2014). Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, σας παραθέτουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφοτούν τις αμοιβαίες μετεγγραφές: Διαδικασία υποβολής αιτήσεων, τα τμήματα και τις διαδικασίες έγκρισης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗΣ


Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής (αμοιβαία μετεγγραφή) χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗΣ

Η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  1. Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ορίζεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.
  2. Οι δύο φοιτητές που ενδιαφέρονται για την αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής υποβάλουν κοινή αίτηση στις αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής των δύο φοιτητών στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.
  3. Η κοινή αίτηση της παραγράφου 1 υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Αν θες να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα Φοιτητικά Νέα ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος προέλευσης.
  2. Κοινή αίτηση των δύο ενδιαφερομένων φοιτητών για μεταφοράς θέσης εισαγωγής, η οποία υποβάλλεται στις Αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

  1. Η διαδικασία της αμοιβαίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται έως την 30η Σεπτεμβρίου του κάθε έτους με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Πανεοιστημίου/ΤΕΙ ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/ Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α.
  2. Η διαδικασία μεταφοράς θέσης για την παράγραφο 2 του άρθρου 2 της παρούσης ολοκληρώνεται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α., η οποία εκδίδεται έως 20 Οκτωβρίου εκάστου ακαδημαϊκού έτους.
  3. Η εγγραφή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από τις Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων Υποδοχής, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης.
  4. Η Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης υποχρεούται να αποστείλει υπηρεσιακά το φάκελο του φοιτητή, όπου περιλαμβάνεται και η βεβαίωση διαγραφής του. Διαδικασία Αιτήσεων Θεραπείας.

Περισσότερα Νέα για τις Μετεγγραφές Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλλουν Αίτηση Θεραπείας εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποφάσεων.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24Α) για την αναγνώριση μαθημάτων.

Η εν λόγω διάταξη αναφέρει τα ακόλουθα: «Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.  Η αναγνώριση των μαθημάτων πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους».

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τις αντιστοιχείες των Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗΣ

Επιθυμία δήλωσης Αμοιβαίας Μετεγγραφής - Αναζήτηση φοιτητών από άλλες Σχολές/Τμήματα (Περισσότερα ΕΔΩ)

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, για την καθημερινή σας ενημέρωση!!

Διαβάστε επίσης: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ: Πότε θα πραγματοποιηθούν;

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr