Υπουργείο Παιδείας για Μετεγγραφές: Να μην ακολουθήσουν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ την απόφαση του ΣτΕ

Να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΣτΕ με την οποία μπαίνει «φρένο» στις μετεγγραφές φοιτητών, προέτρεψε τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο ίδιος πρότεινε στα πανεπιστήμια να μην ακολουθήσουν την απόφαση του ΣτΕ, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτή ισχύει μόνο για μερικές συγκεκριμένες σχολές και όχι για το σύνολο των ιδρυμάτων. Απηύθυνε έκκληση στις Αρχιτεκτονικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης να τηρήσουν τις φετινές μετεγγραφές, ανακαλώντας τις προσφυγές τους στο ΣτΕ.

Ο υπουργός Παιδείας αναγνώρισε το πρόβλημα υπερπληθυσμού που προκλήθηκε από το κύμα μετεγγραφών στις δύο πανεπιστημιακές Σχολές, σχολιάζοντας ότι προήλθε από «απαράδεκτες υποσχέσεις, που στηρίχθηκαν σε ψηφοθηρικούς σκοπούς, με αποτέλεσμα να γεμίσουν τα κεντρικά και να αδειάσουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια».


«Η Πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, με στέγαση και τροφή, όμως δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορούν να γίνουν πολλά» σημείωσε.

Ο κ. Μπαλτάς ζήτησε τη βοήθεια των πανεπιστημίων για να λυθεί το πρόβλημα με τους χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον «αέρα», ενώ προανήγγειλε ότι το υπουργείο έχει προετοιμαστεί για λιγότερες μετεγγραφές το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 σχετικά με την εξομάλυνση του προβλήματος, στο νέο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα στη Βουλή, έχουν μπει εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές. Η απόφαση του ΣτΕ προιδεάζει για το νομοθετικό πλαίσιο των μετεγγραφών που αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και θα αφορά σε φοιτητές με μεγάλα προβλήματα υγείας, σε φοιτητές με αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα και με συγκεκριμένο ποσοστό επί του αριθμού εισακτέων.

Διαβάστε ακόμη: Ακυρώνει τις μετεγγραφές φοιτητών το ΣτΕ - Η απόφαση βόμβα που τινάζει στον αέρα το σύστημα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr