Στον «αέρα» χιλιάδες φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή από περιφερειακό σε κεντρικό ΑΕΙ

«Μετέωροι» βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφής από περιφερειακό σε κεντρικό ΑΕΙ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση -ακόμη και στην αρχή του νέου έτους σε ορισμένες περιπτώσεις- με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απώλεια του εξαμήνου.

Την ίδια ώρα όπως γράφει η ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ'', στο «κόκκινο» βρίσκονται πολλά τμήματα κεντρικών ΑΕΙ, όπως η Ιατρική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αλλά και οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανολόγοι Μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) - καθώς καλούνται να υποδεχθούν έως και τριπλάσιο αριθμό φοιτητών. Είναι ενδεικτικό ότι στο ΕΜΠ ο αριθμός των πρωτοετών θα αυξηθεί κατά 70%. Οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ εκπέμπουν «σήμα κινδύνου», τονίζοντας ότι χωρίς προσλήψεις διδασκόντων και έξτρα οικονομική επιχορήγηση θα βρεθούν μπροστά σε αδιέξοδο λειτουργίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΜΠ κ. Ιωάννη Γκόλια, που χθες είχε συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο ΕΜΠ εισήχθησαν συνολικά 1.325 νέοι φοιτητές, ενώ επιπλέον 900 είναι οι δικαιούχοι μετεγγραφής. Από αυτούς, 643 είναι οι μετεγγραφόμενοι που ανήκουν στις κατηγορίες των τρίτεκνων, πολύτεκνων, με χαμηλά εισοδήματα, ενώ επιπλέον 200- 250 είναι οι δικαιούχοι μετεγγραφής από άλλες ειδικές κατηγορίες (αθλητές, ομογενείς, για λόγους υγείας, κατατακτήριες κ.ά.).


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr