Φοιτήτρια "καλεί" την Υπουργό Παιδείας να διορθώσει τις αδικίες με τις μετεγγραφές

Φοιτήτρια "καλεί" την Υπουργό Παιδείας να διορθώσει τις αδικίες με τις μετεγγραφές

Μετεγγραφές Φοιτητών: Δεν έχουν τέλος οι διαμαρτυρίες των φοιτητών οι οποίοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την μετεγγραφή τους παρότι τηρούν τις προϋποθέσεις και αυτό διότι με τις καταργήσεις των σχολών ΤΕΙ και την ένταξη τους σε Πανεπιστήμια το σύστημα των μετεγγραφών τους πετά έξω:

Θέλοντας να τερματιστεί η αδικία που αντιμετωπίζει η φοιτήτρια αλλά και συμφοιτητές της έστειλε στην Υπουργό Παιδείας επιστολή εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές της.


Στην επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει:

ΠΡΟΣ: 

Την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κυρία Κεραμέως Νίκη. 

Κυρία Υπουργέ, 

Ονομάζομαι Σ.Σ .

Μένω στην Πάτρα, είμαι Δευτεροετής φοιτήτρια και φοιτώ στο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, το οποίο βάσει των ανωτέρω καταργείται και εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, πληρώ όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος για να αιτηθώ μετεγγραφή στο αντίστοιχο Τμήμα Λογοθεραπείας στο πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και νυν Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Όταν όμως προσπάθησα να μπω στο σύστημα των μετεγγραφών προκειμένου να καταθέσω την ηλεκτρονική αίτησή μου δεν μου δόθηκε η απαραίτητη πρόσβαση, αναγράφοντας "ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ" αφήνοντάς με ουσιαστικά εκτός συστήματος μετεγγραφών. 

Είμαι παιδί τρίτεκνης οικογένειας, και διαμένω εγώ και τα μικρότερα αδέρφια μου -εκ των οποίων ο αδερφός μου είναι πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Φυσικοθεραπείας, που εδρεύει στο Αίγιο-, με την άνεργη μητέρα μου, λόγω του ότι είναι σε διάσταση με τον πατέρα μου. 

Είναι φύσει αδύνατον να συνεχίσω τις σπουδές μου στην Καλαμάτα διότι τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν. 

Ως εκ τούτου έχει δημιουργηθεί στην οικογένεια μου τεράστιο ψυχολογικό θέμα, και σε μένα την ίδια, που ενδεχομένως εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, θα αναγκαστώ να διακόψω τις σπουδές μου. 

Επειδή στα τμήματα των πρώην ΤΕΙ διδάσκεται ακόμα το παλαιό πρόγραμμα σπουδών πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ τους; 

Επειδή όλα τα παραπάνω αφορούν εκατοντάδες φοιτητές που μένουν εκτός συστήματος μετεγγραφών παρ’ όλο που πληρούν τα κριτήρια. 

Επειδή η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, με μεγάλη πιθανότητα να αναγκαστούν για οικονομικούς λόγους να εγκαταλείψουν τελικά τις σπουδές τους. 

Επειδή η εγκύκλιος στην ουσία καταλύει τις ίσες ευκαιρίες που αναφέρει το Σύνταγμά μας. 

Επειδή ήδη έχουν προκύψει πολλά προβλήματα που απορρέουν από τον Νόμο 4610/2019 του κ. Γαβρόγλου. 

Σας ζητώ θερμά να μεριμνήσετε έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετεγγραφής μεταξύ σχολών πρώην ΤΕΙ, ώστε να επέλθει ισότητα μεταξύ όλων των φοιτητών, και να επιλυθεί αυτή η κατάφορη αδικία, ελπίζοντας μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου οπότε και λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική αίτηση που αφορά στις μετεγγραφές. 

Με εκτίμηση 

Σ.Σ.

Το μήνυμα που εμφάνιζε στους φοιτητές

Απεγνωσμένη φοιτήτρια: Κύριε Υφυπουργέ γιατί μας στερείτε το δικαίωμα μετεγγραφής;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr