Η βαθμολογία θα θεσπιστεί ως κριτήριο για την μετεγγραφή του φοιτητή

Η βαθμολογία θα θεσπιστεί ως κριτήριο για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή (ΕΡΤ1) ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, αναφέρθηκε σε σκέψεις της ηγεσίας που αφορούν τη θέσπιση ως κριτηρίου της βαθμολογίας για να εγκριθεί μία μετεγγραφή.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως ο νέος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου θα περιλαμβάνει και τις νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών.


Ο λόγος, γιατί έτσι όπως διαμορφώθηκε φέτος το πλαίσιο για τις μετεγγραφές έχουμε παραδείγματα με τις αντιστοιχίσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, τμημάτων που έχουν βάση εισαγωγής 18 χιλιάδες μόρια και έχουμε αντίστοιχα τμήματα με 4,5 χιλιάδες μόρια, είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο υφυπουργός πριν δύο μέρες στη βουλή επίσης ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο νόμος για τις μετεγγραφές, τονίζοντας ότι «εμείς στο πλαίσιο του διαλόγου, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει με την ακαδημαϊκή κοινότητα και εταίρους, σκοπεύουμε να αναμορφώσουμε το πλαίσιο των μετεγγραφών ως προς το πιο δίκαιο, το πιο αντικειμενικό, χωρίς όμως να θίγουμε και το επίπεδο σπουδών, προκαλώντας υπερκορεσμό στα ΑΕΙ του κέντρου και αποψιλώνοντας τα περιφερειακά ιδρύματα.

Ως προς τον αριθμό των αιτήσεων για μετεγγραφή που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δήλωσε ακόμη ότι έχουν κατατεθεί 8.333 αιτήσεις μετεγγραφών στην κατηγορία των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, από τις οποίες έχουν οριστικοποιηθεί 7.421 και στην κατηγορία των αδελφών έχουν γίνει 3.318 αιτήσεις με οριστικοποιημένες 2.942. 

Σε ποια Τμήματα μπορούν οι φοιτητές να πάρουν Μετεγγραφή!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα των Μετεγγραφών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr