Ξεκίνησαν οι Μετεγγραφές - Σε ποια Τμήματα μπορούν οι φοιτητές να πάρουν Μετεγγραφή!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για παροχή Μετεγγραφής σε άλλο Πανεπιστήμιο - Σε ποια Τμήματα μπορείτε να πάρετε Μετεγγραφή

Μετεγγραφές Φοιτητών 2019-2020: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους προς μετεγγραφή φοιτητές πως άνοιξε η ειδική εφαρμογή των μετεγγραφών (transfer3.it.minedu.gov.gr) και θα δέχεται ηλεκτρονικές αιτήσεις από σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

Για την μετεγγραφή των φοιτητών προϋπόθεση αποτελεί να υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα βάση των αντιστοιχιών που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας.


Τα «Φοιτητικά Νέα» παρουσιάζουν στους υποψήφιους που δύνανται να Αιτηθούν Μετεγγραφή το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους τα αντίστοιχα και τα μη αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Αντίστοιχα Τμήματα

Μη αντίστοιχα Τμήματα

Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση transfer3.it.minedu.gov.gr που αναγράφεται στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Προσοχή: Σχετικά με τις κατηγορίες μετεγγραφών

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για μία μόνο κατηγορία δικαιούχων και ως εκ τούτου, αν υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με την μία κατηγορία δικαιούχων, δεν θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν οριστική αίτηση μετεγγραφής με άλλη κατηγορία.

Για την εξαιρετική περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει οριστική αίτηση με μία κατηγορία δικαιούχων και αναθεωρήσει την απόφαση του, έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε άρση της οριστικοποιημένης αίτησής του για μία μόνο φορά και την υποβολή νέας αίτησης με την ίδια ή άλλη κατηγορία δικαιούχων.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.  

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα τα δείτε ΠΡΩΤΟΙ εδώ.

Τις αναλυτικές λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι παρακάτω. 

Μετεγγραφές 2019-2020: Δικαιούχοι, Κριτήρια, Διαδικασία & Δικαιολογητικά – ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr