Πρωτοετείς συγκρότησαν επιτροπή για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Πρωτοετείς συγκρότησαν επιτροπή για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν την συγκρότηση επιτροπής "υπό μετεγγραφή φοιτητών" προκειμένου να συντονίσουν μεταξύ τους για την μετεγγραφή όλο και περισσότερων φοιτητών και κοινοποίησαν ανοιχτή επιστολή της επιτροπής προς το Υπουργείο Παιδείας η οποία έχει ως εξής:

«Όλοι στο πλευρό των φοιτητών που αιτούνται μετεγγραφή για να κερδίσουν το δικαίωμα τους στις σπουδές!


Είμαστε πρωτοετείς φοιτητές που με κόπο, στήριξη από τους γονείς μας και πολλά έξοδα καταφέραμε να περάσουμε σε σχολές του Πανεπιστημίου. Το μεγάλο κόστος σπουδών, οι ελλείψεις σε φοιτητική μέριμνα, εστίες και υποδομές, η οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας καθιστούν τις μετεγγραφές "σανίδα σωτηρίας" για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Η φετινή καθυστέρηση που παρατηρούμε στην έκδοση της νέας εγκυκλίου, καθώς και στον ορισμό χρονικού διαστήματος που θα κάνουμε την αίτησή μας για μεταγραφή έρχεται να προστεθεί στα ασφυκτικά κριτήρια που αναμένεται να οριστούν από το Υπουργείο, στα χνάρια και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των μετεγγραφέντων και "κόβοντας" φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα και προβλήματα υγείας.

Προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές, να αγωνιστούμε για να πάρουμε όλοι τη μετεγγραφή μας συγκροτούμε επιτροπή υπό μεταγραφή φοιτητών απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές που κάνουν αίτηση για μετεγγραφή να έρθουμε σε επαφή και να αγωνιστούμε μαζί.

Ο αγώνας των μετεγγραφέντων φοιτητών είναι δίκαιος, γι’ αυτό καλούμε να αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των σπουδαστών. Στην προσπάθεια μας για να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια και να έχουμε ζωή με δικαιώματα αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας. Οι οικογένειες μας έχουν πληρώσει πολύ ακριβά για να έχουμε την δυνατότητα να σπουδάζουμε.

Σε συντονισμό με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να απαιτήσουμε:

• Να πάρουμε μετεγγραφή όλοι όσοι το έχουμε ανάγκη.

• Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των μεταγραφών, δε γίνεται να είμαστε με το ένα πόδι στα Γιάννενα και με το άλλο σε άλλες πόλεις της χώρας.

• Να ανοίξουν οι αιτήσεις για τις εστίες και για όσους περιμένουν τη μεταγραφή τους για τα Γιάννενα.

• Να πάρουν τώρα μετεγγραφή όλοι όσοι την δικαιούνται και να αναγνωρίζονται ταμαθήματα που έχουν περάσει.

• Να παρακολουθούμε τα εργαστήρια, να δικαιούμαστε μειωμένο φοιτητικό εισιτήριο, δωρεάν σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα όπως οι υπόλοιποι συμφοιτητές μας.

• Να εισηγηθούν τα τμήματα προς το Υπουργείο να αυξηθεί το ποσοστό των μετεγγραφέντων (επιπλέον του 15%) και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας

• Να αναγνωριζόμαστε σαν μέλη του φοιτητικού συλλόγου, με δικαίωμα συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες»

Eπιτροπή υπό μετεγγραφή φοιτητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr