Λοβέδος: Περί τις 15.000 οι πρωτοετείς φοιτητές που διεκδικούν μετεγγραφή

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, ως τώρα έχουν καταθέσει αιτήσεις 12.315 φοιτητές, με το 84,5% των αιτήσεων είναι για μετεγγραφή σε ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και μόνο το 15,5% για περιφερειακά πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μπορούν να αντιμετωπίσουν «με άνεση» τον όγκο των αιτήσεων για μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών που έχουν υποβληθεί, όμως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ σήμερα Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο κ. Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι ως τώρα έχουν καταθέσει αιτήσεις 12.315 φοιτητές, ενώ κωδικό από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ζητήσει 13.283.


Με βάση αυτά τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν οι αιτούντες να μην ξεπεράσουν τους 15.000, αριθμό που θεωρείται ότι μπορούν να αντέξουν τα ιδρύματα.

Το 84,5% των αιτήσεων είναι για μετεγγραφή σε ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και μόνο το 15,5% για περιφερειακά πανεπιστήμια. Πάντως, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr