Περίπου 5.500 αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών και 10.332 πήραν κωδικό

Μόνο τις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας 5.538 εισαγμένοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έκαναν την αίτηση να μεταφερθούν σε άλλο τμήμα ή σχολή.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ συνολικά 10.432 φοιτητές έχουν πάρει κωδικό για να κάνουν αίτηση μετεγγραφής. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ, μπορούν να αντιμετωπιστούν περίπου 15.000 αιτήσεις. 

Το σύστημα για τις μετεγγραφές φοιτητών αφορά στους επιτυχόντες που συμμετείχαν στις Εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α’ και Ομάδας Β’, Μαΐου – Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014 και κατέλαβαν θέση εισαγωγής σε Σχολή / Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής της Σχολής ή του Τμήματος που είναι, ήδη, εγγεγραμμένοι.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ:

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, πρέπει να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, ώστε να δημιουργήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης τους. Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών - υποψήφιος συνδέεται, μέσω του παρόντος πληροφοριακού συστήματος χρησιμοποιώντας τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που έλαβε, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς της θέσης επιτυχίας επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Μπορείτε να εισέλθετε στο Σύστημα χρησιμοποιώντας τον 8-ψήφιο Κωδικό Εξετάσεων και τον Κωδικό Ασφαλείας που δημιουργήσατε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. μπείτε εδώ στο σύστημα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr