Η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής - Πως οι φοιτητές θα πάρουν κωδικούς

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το σύνδεσμο «http://solon.it.minedu.gov.gr» που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και να ακολουθήσουν τα προτεινόμενα βήματα

Η ιστοσελίδα θα δέχεται αιτήσεις από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, με σημερινό έγγραφο, κάλεσε τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 να ταυτοποιήσουν τους υποψηφίους για μεταφορά της θέσης επιτυχίας τους σε αντίστοιχη Σχολή-Τμήμα , που θα προσέλθουν στη Διεύθυνσή τους.


Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί συμμετείχαν στις Εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β΄, Μαΐου – Ιουνίου του σχολικού έτους 2013- 2014 και κατέλαβαν θέση εισαγωγής σε Σχολή/Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους.

Ο κωδικός αυτός είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους.

Για την ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας που βρίσκεται στη διεύθυνση http://dde.it.minedu.gov.gr το υπουργείο Παιδείας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες προς τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης που θα πρέπει να ακολουθήσουν:

1. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας , με τα οποία έχετε πρόσβαση στην Εφαρμογή Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των Λυκείων της αρμοδιότητάς σας, θα εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Σε περίπτωση απώλειάς τους, θα πρέπει να στείλουν e-mail στην Κ.Υ. του υπουργείου, προκειμένου να αποσταλούν τα στοιχεία αυτά.

2. Ακολουθήστε στο μενού το σύνδεσμο "Ταυτοποίηση Υποψηφίου". 3. Πληκτρολογείτε τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων ή/και το Επώνυμο και το Όνομα, που σας έδωσε ο υποψήφιος. Υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης με τα πλήρη ονομαστικά (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Πατήστε στο κουμπί Επεξεργασία για να προχωρήσετε στην φόρμα δημιουργίας προσωπικού κωδικού ασφαλείας του υποψηφίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr