Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές - Συγκέντρωση φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας

Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές - Συγκέντρωση φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτύρονται αυτή την στιγμή φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που διεκδικούν την μετεγγραφή τους.

Τι αναφέρει η «επιτροπή φοιτητών για τις μετεγγραφές» στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


«Είμαστε φοιτητές που έχουμε κάνει αίτηση για μετεγγραφή.

Έχουμε δημιουργήσει τη συγκεκριμένη επιτροπή φοιτητών για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στις σπουδές, να αγωνιστούμε για να πάρουμε όλοι τη μετεγγραφή μας.

Για ακόμα μια χρονιά η διαδικασία, οι όροι και τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας πετάνε εκτός σπουδών όπως και χιλιάδες άλλους συμφοιτητές μας. Περιορίζουν τον αριθμό των μετεγγραφέντων, «κόβουν» συμφοιτητές μας με χαμηλά εισοδήματα και προβλήματα υγείας.

Και τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά! Οι σπουδαστές των ΤΕΙ για παράδειγμα δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αλλά ούτε οι σπουδαστές του ΠαΔΑ έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε πανεπιστημιακό τμήμα!

Έμπόδια στις σπουδές μας βάζουν και οι διοικήσεις των τμημάτων που κάνουν σαν να μην υπάρχουμε, μας αρνούνται απλά δικαιώματα όπως την παρακολούθηση εργαστηρίων, τη δωρεάν σίτιση, εφαρμόζοντας τους νόμους και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Οργανώνουμε την πάλη μας με σκοπό κανένας φοιτητής να μην μείνει εκτός σχολής!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές που κάνουν αίτηση για μετεγγραφή να έρθουμε σε επαφή και να αγωνιστούμε μαζί!

Απαιτούμε:

  • Να πάρουμε μετεγγραφή όλοι όσοι το έχουμε ανάγκη.
  • Να πάρουν τώρα μεταγγραφή όλοι όσοι την δικαιούνται και να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που έχουν περάσει
  • Να παρακολουθούμε τα εργαστήρια, να δικαιούμαστε πάσο, δωρεάν σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα όπως οι υπόλοιποι συμφοιτητές μας
  • Να αναγνωριζόμαστε σαν μέλη του φοιτητικού συλλόγου, με δικαίωμα συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες
  • Να εισηγηθούν τα τμήματα προς το Υπουργείο να αυξηθεί το ποσοστό των μετεγγγραφέντων (επιπλέον του 15%) και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας.
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 23 Οκτώβρη στις 12:00 μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους συλλόγους οικοτρόφων απαιτώντας να πάρουμε όλοι την μετεγγραφή μας»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr