Τι δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στις Μετεγγραφές των φοιτητών

Τι δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στις Μετεγγραφές των φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στη Βουλή για την τροπολογία για τις μετεγγραφές των φοιτητών (2018-2019).

Υπουργός Παιδείας: «Η πρώτη έχει σχέση με την αύξηση των μοριών για παιδιά από οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα. Μέχρι σήμερα η τετραμελής οικογένεια που ήταν μέχρι 12.000 ευρώ το παιδί έπαιρνε 5 μόρια, το αυξάνουμε σε έξι μόρια. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αύξηση, ακούγεται ένα μόριο ότι είναι ελάχιστο αλλά με αυτό τον τρόπο παραδείγματος χάρη αν είχαμε τα νούμερα τα περσινά θα μπορούσαν να είχαν μετεγγραφή 560 άτομα παραπάνω από΄τι τώρα.


Ξέρετε ότι οι μετεγγραφές είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, έχουμε ορισμένα τμήματα στα οποία πάει πάρα πολύς κόσμος, νομίμως, αλλά και εμείς πάρα πολλές φορές υπερβαίνουμε τον νόμο προσπαθώντας παιδιά με τεράστια προβλήματα υγείας να είμαστε κάπως ευνοϊκότεροι στα τμήματα που θα πάνε, δηλαδή να υπερβούν το 15% που ο νόμος λέει. Με αυτή την τροπολογία ενισχύουμε τα παιδιά που έρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα όπως ακριβώς είχαμε κάνει πέρσι και για την μετεγγραφή των αδελφών φοιτητών».

Αν θέλετε να Ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για το πότε θα ξεκινήσουν οι Αιτήσεις για τις (Κανονικές) Μετεγγραφές, πατήστε ΕΔΩ.

Δηλώσεις Υπουργού στη Βουλή

Οι Αντιστοιχίες των Τμημάτων ΑΕΙ για το 2018-2019

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Μετεγγραφές των Φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr