Ο Υπουργός Παιδείας για τις ΝΕΕΣ αλλαγές στις Μετεγγραφές Φοιτητών (ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ)

Ο Υπουργός Παιδείας για τις ΝΕΕΣ αλλαγές στις Μετεγγραφές Φοιτητών (ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ)

Μετεγγραφές Φοιτητών: Τα παρακάτω δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 σχετικά με τις ΝΕΕΣ αλλαγές στις Μετεγγραφές Φοιτητών.

«Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αλλά και στην Ολομέλεια της Βουλής το τόνισα με μεγάλη σαφήνεια ότι το θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών που δεν έχουν αδέλφια θα το αντιμετωπίσουμε το Σεπτέμβρη. Πολλές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δεν ζούν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, άρα, η Πολιτεία πρέπει να βρει λύση και για τα παιδιά που είναι εκτός αυτών των δύο πόλεων.


Και το δεύτερο είναι ότι με πρόταση που έκανα στη Βουλή, ζητάω από τα υπόλοιπα κόμματα να μας στείλουν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των μετεγγραφών. Και θέλω όλοι να έχουμε μία συναίνεση και σε αυτό το θέμα και όχι το κάθε κόμμα να παίζει μετά με μία επιχειρηματολογία «δεν μεταγράφουμε τους μεν, δεν μεταγράφουμε του δε».

Φέτος ικανοποιήθηκε πάνω από το 60% των αιτήσεων για μετεγγραφή. Για πρώτη φορά τα αδέλφια θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη και όσοι είναι με χαμηλότερα εισοδήματα θα μπορούν να πηγαίνουν εκεί που είναι οι γονείς τους όταν υπάρχουν τα αντίστοιχα Τμήματα. Αυτό δεν είχε ξαναγίνει.»

Συνεχίζονται οι διεκδικήσεις των φοιτητών για μετεγγραφή

SOS: Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr